Rukomet

Finale kao rođendanski poklon fantastičnom Baliću

Vedran Stilin, Ivan Ambroš • subota, 01.04.2006.

Rukometaši Portland San Antonija postali su drugi finalisti Lige prvaka. Danas su u uzbudljivom susretu svladali mađarski Veszprém koji je pružio odličan otpor, ali je u konačnici bio jedan gol prekratak

Nakon Ciudad Reala i druga španjolska momčad izborila je finalni nastup najelitnijeg klupskog natjecanja, iako nije sve izgleda "bijelo" za Portland. Najgora posljedica prvog susreta u Mađarskoj nije bio rezultat od dva pogotka minusa već činjenica da u uzvratu nije mogao igrati kapetan Mateo Garralda. On je zbog ozljede palca morao hitno na operaciju te je izgubljen do kraja sezone, a isto tako, odlukom EHF-a zbog crvenog kartona zarađenog u prvom susretu, u ekipi nije bilo slovenskog reprezentativca Zorana Lubeja. No niti tu nije kraj jer su u Mađarskoj također ozlijeđeni Lozano, Andorinho i Boesen čija su se imena ipak u konačnici našla u sastavu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Na drugoj strani stajala je momčad našeg stratega Zdravka Zovka koja je došla u Španjolsku odlučna da obrani prošlotjednih 29:27. Podsjetimo da je za tih +2 najzaslužniji bio Vlado Šola sa svojim obranama davavši dodatni poticaj suigračima u napadu. Svjetski magičar Ivano Balić danas je imao poseban razlog za trijumf Portlanda jer je upravo na ovaj dan proslavio svoj 27. rođendan te si je samo na jedan način mogao poželjeti lijepe želje - prolaskom u finale.

Vezane vijesti

Pred bučnom i energičnom publikom gosti iz Mađarske su se dobro držali te na poluvrijeme odlaze s prihvatljivih 17:14. U nastavku Portland San Antonio ulazi u furiozni period igre koji ih odvaja na pet pogodaka prednosti međutim uporni Veszprém tada još nije prihvatio poraz pa se do isteka utakmice vraćaju iz velikog deficita, ali su na njihovu žalost stali kod minusa od tri gola (32:29). To je značilo da slavlje domaćina može početi jer su ušli u finale Lige prvaka. Tamo ih čeka možda trenutno najbolja momčad svijeta, Ciudad Real, za koju igraju Petar Metličić i Mirza Džomba.

Najbolji u pobjedničkim redovima bio je svakako Ivano Balić koji je uz šest postignutih golova udijelio niz odličnih asistencija svojim suigračima čime je zasluženo dobio epitet igrača utakmice. U poraženim redovima Eklemović je također postigao šest golova.

Liga prvaka, polufinale - druga utakmica:
Portland San Antonio - MKB Veszprém KC 32:29 (27:29)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!