Rukomet

Hrvatice bolje od svjetskih doprvakinja

Vedran Stilin • subota, 08.04.2006.

Rukometašice Hrvatske reprezentacije od jučer igraju jak turnir u njemačkoj Riesi gdje su nakon prvog dana poražene od domaće reprezentacije da bi danas potukle svjetske doprvakinje Rumunjke…

Izabranice Josipa Šojata jučer su odigrale prvu utakmicu na iznimno jakom turniru u Riesi gdje osim Hrvatske igra još domaća Njemačka te Rumunjska i Španjolska. Zanimljivo kako Šojat nije mogao računato na igračice Lokomotive koje su odlučile propustiti ovo natjecanje zbog neslaganja s HRS-om. Točnije, riječ je o pritužbi Lokomotive na račun HRS-a jer su u polufinala Kupa Hrvatske suci oštetili Zagrepčanke u dvoboju protiv TVIN-a.

Prvi susret igran sinoć hrvatske reprezentativke okončale su porazom od Njemačke 35:31, iako je rezultat mogao biti i u našu korist da su igračice pred kraj susreta bile malo preciznije. Taj dvoboj obilježila je Svitlana Pasičnik s devet postignutih pogodaka.

Danas je pred našu reprezentaciju stavljen puno teži zadatak jer je na suprotnoj igrala Rumunjska, reprezentacija koja je na prošlom Svjetskom prvenstvu zaustavljena tek u finalnom ogledu. Šojatove izabranice su itekako ozbiljno shvatile ovu utakmicu te su iznenađujućom lakoćom upisale prvu pobjedu.

Nakon prvog dijela naše reprezentativke imale su vodstvo 13:9 koje se u nastavku udvostručilo za konačnih i više nego uvjerljivih 30:22. To je pokazatelj da ženska reprezentacija itekako ima budućnosti jer pobijediti jednu takvu momčad s tolikom razlikom ne može biti slučajnost.

Svitlana Pasičnik ponovno je bila najbolja s devet golova, a osim nje svoj značajan doprinos pobjedi su dale i Miranda Tatari (5), Dijana Golubić (5), Marija Popović (4) te Kristina Franić (4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!