Tenis

Čilić zapeo u kvalifikacijama

Vedran Stilin • nedjelja, 16.04.2006.

Marin Čilić nažalost nije uspio izboriti glavni turnir u Monte Carlu jer je u drugom kolu kvalifikacija poražen od Francuza Nicolasa Mahuta 2:1 u setovima…

Nakon što je dobio pozivnicu za ovaj turnir Marin je trebao proći dva kola kako bi ušao u glavni ždrijeb. Jučerašnji meč drugog kola kvalifikacija je odgođen zbog kiše za danas tako da bi u slučaju pobjede Čilić u jednom danu odigrao dva meča.

Da ne bude tako pobrinuo se Mahut koji je od samog početka bolje igrao te tako već na startu oduzeo Marinu servis. Do kraja seta još je dva puta oduzimao Čilićev početni udarac uz dodatne četiri neiskorištene prigode, dok je naš mladi tenisač imao dvije prilike te od toga jednu iskoristio.

U nastavku meča Marin podiže nivo svoje igre čime poentira jedinu break prigodu u drugom setu za izjednačenje i odlazak u treću dionicu igre. U njoj ponovno Francuz počinje igrati kao na početku meča na što Čilić nema odgovora čime okončava set rezultatom 6:2.

Podatak da je hrvatski igrač osvojio samo 36% bodova na svoj drugi servis dovoljno govori o nemoći mladog reprezentativca. Uz to je njegov protivnik imao ukupno 11 break prigoda od čega je iskoristio njih pet.

Masters Series Monte Carlo, drugo kolo kvalifikacija:
Nicolas Mahut (Fra) - Marin Čilić (Hrv) 6:2, 4:6, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!