Ostali sportovi

U svibnju odluka o kandidaturi Rijeke za domaćinstvo MI

HINA • petak, 21.04.2006.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, odgovarajući na "aktualnom satu" riječkog Gradskog vijeća na pitanje o najavi četvrte kandidature Rijeke za domaćinstvo Mediteranskih igara vijećnika HDZ-a Darka Franića, kazao je da će Gradsko poglavarstvo dati Gradskom vijeću na usvajanje odluku o kandidaturi u svibnju...

Obersnel je rekao da je do sada usmeno izložio predsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatku Mateši namjeru da se Rijeka kandidira za domaćinstvo MI 2013. godine te da je ovaj prijedlog u HOO načelno prihvaćen. Kazao je da će, ako Gradsko vijeće prihvati odluku o kandidiranju, ona biti i službeno poslana HOO i Vladi RH.

Odgovarajući na Franićevo pitanje što je od sportskih objekata izgrađeno od protekle riječke neuspješne kandidature, Obersnel je naveo da Rijeka nije gubila do sada domaćinstvo zbog neodgovarajuće sportske infrastrukture. Riječki gradonačelnik je ustvrdio da je u odlučivanju o domaćinstvu do sada uvijek najbitnija bila politička snaga zemalja koje utječu na glasovanje članova odbora. Za primjer je iznio odabir španjolske Almerie za domaćinstvo MI kada je, kako je rekao, dato službeno obrazloženje da se ovom gradu dodjeljuje organizacija igara kako bi se omogućila izgradnja sportskih i smještajnih objekata kojih nije imao dovoljno.

U Rijeci je u međuvremenu, rekao je Obernsel, započeta izgradnja bazenskog kompleksa na Kantridi te najavio skori početak radova na izgradnji sportske dvorane na gradskom predjelu Zamet. Uz to, rekao je, pokrenuta je izgradnja sveučilišnog kampusa koji je predviđen za smještaj sportaša kao "mediteransko selo" za trajanja igara. Vojko Obernsel je rekao da Rijeka ovoga puta neopterećeno ulazi u kandidaturu s obzirom da se potrebni objekti grade nezavisno o mogućem dobivanju domaćinstva igara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!