Rukomet

Veličanstveni Ciudad pokorio Pamplonu

Vedran Stilin • subota, 22.04.2006.

Rukometaši Ciudad Reala slavili su u prvoj finalnoj utakmici Lige prvaka na gostovanju kod Portland San Antonija 25:19…

U finale najelitnijeg klupskog natjecanja u svijetu rukometa plasirale su se dvije španjolske momčadi koje su najviše pokazale tijekom cijele europske sezone tako da je bilo realno očekivati upravo njihov dvoboj za titulu prvaka Europe.

Na jednoj strani stajao je Portland San Antonio u čijim redovima imaju najboljeg svjetskog igrača Ivana Balića dok je na suprotnoj najjača karika zapravo cjelokupna momčad čija imena ulijevaju strahopoštovanje protivnika i za koju se može reći da će sljedećih nekoliko godina vladati europskim rukometom.

Oba sastava krenula su tvrdo u utakmicu te se u početnim minutama bolje snalazi domaći Portland koji stvara prednost 3:1. U tim trenucima na jednoj strani odlično brani Hvidt dok je na drugoj također uspješan Šterbik. Nakon toga perioda igre srpski vratar nastavlja s odličnim obranama dok Danac malo posustaje što pravi prevagu na stranu momčadi Ciudad Reala koja ubrzo izjednačuje, a zatim stvara sve veću i veću prednost.

Ona je u 23. minuti glasila 8:4 što je za poluvrijeme neefikasne igre u napadu bilo značajno. Do kraja prvih 30 minuta Ciudad postiže još tri pogotka, a na drugoj strani Portland dva puta uspijeva savladati fantastičnog Šterbika za rezultat 6:11. Podatak da je klub iz Pampole imao samo 28% uspješnosti u napadu dovoljno govori u čemu je bio ključ ovog zaostatka.

Ozlijeđeni Balić nije htio propustiti najvažniji dvoboj sezone iako se vidjelo da nije na visini zadatka koja se očekuje od svjetskog broja jedan, što je i ključni razlog nešto slabije igre cijele momčadi.

U drugom dijelu gledamo presliku prvog poluvremena jer Ciudad nastavlja s odličnom prezentacijom vrhunskog rukometa dok njihov protivnik nema odgovora za igru vjerojatno budućeg prvaka Europe. U jednom trenutku bilo je čak deset golova viška na konto gostiju (12:22) što je donijelo lagano opuštanje i dopuštanje Portlandu da utakmicu okonča s prihvatljivijih -6 (19:25).

Prvo ime susreta svakako je bio Arpad Šterbik koji je u potpunosti zaključao svoja vrata i tako doveo do ludila igrače Portlanda. Najefikasniji pojedinci u pobjedničkom sastavu bili su Džomba s pet golova (dva sa sedam metara) te Islanđanin Stefansson (4). Petar Metličić jednom se upisao u listu strijelaca. Na suprotnoj strani najviše pogodaka uknjižio je Rocas (5), ali treba napomenuti kako mu je Šterbik dva puta branio sedmerce dok je Ivano Balić dodao svoja dva pogotka.

Na kraju ostaje da vidimo može li Portland za sedam dana napraviti pravo čudo i na gostovanju u Ciudad Realu okrenuti rezultat u svoju korist. Nakon odigranih prvih 60 minuta i trenutnog omjera snaga, zaista teško - gotovo nemoguće...

Finale Lige prvaka, prva utakmica:
Portland San Antonio (Špa) - Ciudad Real (Špa) 19:25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!