Tenis

Prva kruna pobjegla s promašenim volejem

Dražen Patarčić • nedjelja, 12.02.2006.

Naša najbolja tenisačica Jelena Kostanić nije uspjela osvojiti svoj prvi WTA naslov. U finalu turnira u Pattayi je sa 6:3, 6:1 bolja bila Shahar Peer, kojoj je ovo prvi naslov u karijeri...

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Zaplakalo je i nebo danas iznad Pattaye, čak je mnogim gledateljima na tribinama u komentar ove neuobičajene kiše za ovo godišnje doba, upao ni manje ni više nego veliki Wimbledon. Naravno da je ta kiša i jedina usporedba kojom se ovaj turnir može povezati s londonskim.

Kada su uvjeti za igru postali regularni (suhi), na teren su izašle finalistice Peer i Kostanić.

Vezane vijesti

Počelo je kao iz snova. 1:0, zatim čisti break za 2:0 . Treća igra donijela je prve probleme za Jelenu. Peer je vukla do 15:40 i onda je ponovno Jelena odlučila povećati pritisak na mrežu, i izvukla je ovu situaciju u novu pobjedu.

Slika 3 od 4.
Foto: Dražen Patarčić

Rezultat 3:0, ali i igra, obećavali su nam puno. No, to je bilo sve dobro što nam je pokazala Jelena u današnjem finalu.

Peer je krenula asom, čvrstim servisom odgurala je našu igračicu dalje od mreže i šetala ju loptama čas lijevo, čas desno. 40:15. Očekivao se i taj prvi gem za Peer, ali se Jelena opet trgnula, hrabije je vratila lopte, izašla na mrežu i okrenula rezultat.

Izjednačenje, pa prednost, pa sama na mreži, Peer negdje daleko izvan vidokruga i onda taj nesretni volej. Jelena je promašila čistu situaciju za 4:0.

I od tog trenutka, na terenu postoji samo Peer. Što god je odigrala, pucala, vratila ili jednostavno udarila, bilo je dovoljno. Sljedećih šest igara Peer dobiva bez imalo problema i osvaja prvi set sa 6:3.

Slika 4 od 5.
Foto: Dražen Patarčić

Drugi set servisom otvara Izraelka. Kostanić odlično parira, drži ju na vatri, i osvaja nakon dugo vremena gem. Break poenom nakon kojeg smo pomislili da se Jelena vraća u igru.

No, tako nije mislila odlična Peer. Odmah u sljedećem servisu osvaja poen i vraća izgubljeni break. Opet počinje kišica, "zastoj" je trajao nekih 10 tak minuta. Dovoljno da Jelena kompletno zaboravi kako se igra tenis. Ili da se Peer osjeti jakom i snažnom.

Slika 2 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

Peer je osvojila sve svoje servise do kraja, ni jedan nije izgubila, makar se u nekoliko navrata doguralo do izjednačenja. Za razliku od nje, Kostanić je izgubila sve svoje iduće servise, i izgledala je nemoćno, bezvoljno, razbijeno. Nije pomoglo ni što je vikala na sebe ni ljutila se na neke sumnjive odluke sudaca. 6:1.

Prvo ovogodišnje finale je otišlo. Sigurno da ima prostora za pomak igre na bolje, naročito return bekhendom i onaj nesretni volej na mreži. Početnička greška, koju je još jednom ponovila tijekom drugog seta, ali tada se nije radilo o mogućnosti da povede s 4:0. A onda tko zna što bi i kako bi bilo.

"Bilo mi je prekrasno ovih tjedan dana u Pattayi", izjavila je nakon meča Jelena. "Ovdje sam već četvrti ili peti puta i uvijek ću se rado vraćati. Čestitam Peer na ovoj pobjedi, ona je igrala cijeli tjedan odličan tenis, i sasvim zasluženo ga i osvojila. Ja se ne mogu ljutiti na sebe, danas sam odigrala ispod svog nivoa, ne znam gdje sam 'pukla' ali bila sam lošija i naravno da je bolja pobijedila".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!