Rukomet

Terzić rukometni Biloš?

Bernard Jurišić • utorak, 14.03.2006.

Uoči i tijekom Europskog rukometnog prvenstva, pojavila se informacija kako bi reprezentativac BiH Mirsad Terzić ubuduće mogao nastupati za Hrvatsku. Prema najnovijim informacijama iz te države, Terzić bi zaista mogo pojačati konkurenciju u momčadi Lina Červara...

Bosansko-hercegovački dnevni list Avaz danas prenosi informaciju kako je Mirsad Terzić odbio igrati za Bosnu i Hercegovinu, o čemu je obavijestio tamošnji rukometni savez (RSBiH), ali europsku (EHF) i svjetsku (IHF) krovnu rukometnu kuću.

"Prisiljen sam ovim putem obratiti vam se i obavijestiti vas da se do daljnjeg ne želim odazivati pozivu za nastup u rukometnoj reprezentaciji BiH. Naime, kao stalni dugogodišnji reprezentativac, nisam zadovoljan trenutnim stanjem u i oko reprezentacije BiH. Pogotovo nisam zadovoljan odnosom i nerazumijevanjem čelnih ljudi RSBiH prema meni", napisao je Terzić.

Lijevi vanjski Zagreba bio je na udaru tamošnjih medija prije nekoliko mjeseci, kad je zbog ozljede odbio poziv u reprezentaciju BiH, koja je igrala kvalifikacije za EP 2008. Sarajevski mediji tvrdili su da Terzić nije ozlijeđen, nego da izbjegava nastupiti za BiH, kako bi u budućnosti mogao nastupiti u hrvatskom dresu.

Terzić je te tvrdnje odbio, no ovim potezom opet je u Bosni i Hercegovini aktualizirao špekulacije da će se priključiti konkuriranju za hrvatsku reprezentaciju, kao alternacija za Blaženka Lackovića.

Hrvatska će za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, početkom 2007. godine biti snažnija za još jednog bivšeg reprezentativca BiH. Konkurenciju na vratarskoj poziciji pojačat će 21-godišnji vratar Ademar Leona Mirko Alilović, koji je već ranije objavio odluku da želi igrati za Hrvatsku, iako je debitirao za BiH.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!