Tenis

Federer i Clijsters najbolji, "Ljubo" bez Oscara

Ivor Krapac • srijeda, 22.03.2006.

Sinoć je u Miamiju održana skupna svečanost ATP i WTA Toura na kojoj su proglašeni dobitnici nagrada za prošlu sezonu. Za najboljeg igrača 2005. proglašen je, očekivano, Roger Federer, dok je u ženskoj konkurenciji isto priznanje pripalo Belgijki Kim Clijsters...

Prvi hrvatski "reket" Ivan Ljubičić bio je među nominiranima u tri kategorije, no nije dočekao da jedan od teniskih Oscara završi u njegovim rukama.

U glasanju navijača za najdražeg igrača na Touru i u borbi za nagradu "Stefan Edberg", kojom se honorira sportsko ponašanje, prednost je pripala Federeru, dok je u konkurenciji onih koji su najviše napredovali Ivana "prestigao" Rafael Nadal.

Federer je svoju nagradu za najboljeg igrača prošle sezone zaslužio s 81 pobjedom i samo četiri poraza, uz ukupno 11 naslova na Touru, računajući i četiri pobjede na Masters Series turnirima, te dvije obranjene Grand Slam titule, u Wimbledonu i na US Openu. Naravno, završio je sezonu na prvom mjestu ATP Race i Entry ljestvice, s velikom prednošću pred pratnjom.

Clijsters je u povratničkoj sezoni nakon ozljedama obilježene 2004. proslavila devet naslova na WTA Touru, uključujući i prvu Grand Slam titulu karijere na US Openu. Završila je godinu na drugom mjestu WTA ljestvice, no po broju osvojenih naslova u prošloj sezoni bila je ispred svih ostalih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!