Tenis

Argentinci bez Corije i Gaudija

Ivor Krapac • četvrtak, 23.03.2006.

Nešto više od dva tjedna uoči susreta s Hrvatskom u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa, 7. - 9. travnja u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova, iz Argentinskog teniskog saveza stigla je vijest da je izbornik Alberto Mancini odredio sastav za taj dvoboj...

Kako se i očekivalo, Argentince će u Zagrebu predvoditi David Nalbandian, treći na Entry listi, a odbijenicu su ponovno dobila preostala dva Top 10 igrača skorih hrvatskih suparnika, Guillermo Coria (7.) i Gaston Gaudio (8.).

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Coria i Gaudio nisu u dobroj formi i nedostaju im rezultati čak i na njima najdražoj crvenoj zemlji, tako da se Mancini odlučio za sastav koji je igrao i u prvom kolu protiv Švedske u Buenos Airesu, kad je završilo s 5-0 za Argentince.

Osim Nalbandiana, pozvani su i Juan Ignacio Chela (33.), Jose Acasuso (34.) i Agustin Calleri (65.), koji će biti u konkurenciji za nastup u drugom singlu. Prema trenutnoj formi, nekako je najrealnije da priliku dobije Acasuso, dok bi u parovima u kombinaciji s Nalbandianom trebao zaigrati Calleri.

Taj dvojac je u prvom kolu sa 6:2, 7:6(4), 2:6 i 6:4 svladao Jonasa Björkmana i Simona Aspelina, a pobjeda nad parom u kojem je Björkman nikako nije za podcjenjivanje...

Argentinci su se službeno oglasili danas, a hrvatski igrač-izbornik Ivan Ljubičić nije ništa skrivao oko sastava već nekoliko tjedana. Osim njega, u hrvatskom "kvartetu" bit će i Mario Ančić, Ivo Karlović i Marin Čilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!