Tenis

Ivan protiv Rusa, Karlu Španjolac

Ivor Krapac • subota, 15.04.2006.

Ivan Ljubičić i Ivo Karlović doznali su suparnike na startu prvog ovogodišnjeg Masters Series turnira na zemljanoj podlozi, koji se idućeg tjedna igra u Monte Carlu. Ljubo je četvrti nositelj, a u prvom kolu ide na Rusa Igora Andrejeva, dok Karla čeka Španjolac Alberto Martin...

Oba hrvatska predstavnika tražit će drugo kolo protiv vrlo dobrih zemljaša. Andrejev je 28. na svijetu, a s Ivanom se dosad susreo triput, uz 2-1 u korist prvog hrvatskog reketa. No, nikad dosad nisu igrali na zemlji - Rus je slavio 2003. na dvoranskom tepihu Kremlin Cupa u Moskvi, a obje Ivanove pobjede dogodile su se na dvoranskoj tvrdoj podlozi Marseillea, lani i ranije ove sezone.

Ukoliko prođe Andrejeva, Ljubičić će se u drugom kolu sresti s boljim iz ogleda Tajlanđanina Paradorna Srichaphana i Francuza Florenta Serre, dok bi treće kolo, ukoliko sve prođe u skladu s renkingom, donijelo dvoboj sa 16. nositeljem Tomašom Berdychom.

Vezane vijesti

U Ivanovoj četvrtini ždrijeba je i peti nositelj Nikolaj Davidenko, a na putu do finala prepreka bi mogao biti Roger Federer, s kojim bi se Ljubo mogao sresti u polufinalu.

Karlovićev startni suparnik bit će Španjolac Alberto Martin, 60. na svijetu, od kojeg je prije tri godine tijesno izgubio u osmini finala Umaga. Tada je završilo u tie-breaku trećeg seta, s 2:6, 6:3 i 7:6(2) u Španjolčevu korist.

Ljubičić bi na Federera mogao u polufinalu, a Karla ždrijeb vodi na Švicarca već u drugom kolu. Ukoliko preskoči Martina, a Federer u prvom kolu bude bolji od kvalifikanta, vidjet ćemo Karlovićev napad na prvog na svijetu.

Mario Ančić propušta Monte Carlo zbog nastavka oporavka od ozljede leđa uoči četvrtfinala Davis Cupa protiv Argentinaca, dok je od hrvatskih predstavnika prisutan još jedino Marin Čilić, koji je dobio pozivnicu za kvalifikacije.

U prvom kolu čeka ga sedmi nositelj, Francuz Nicolas Mahut (81.), s kojim će se, iako su na teren trebali danas, susresti tek sutra. Razlog odgode je kiša koja je produžila subotnji program u Monte Carlu, tako da će Marin, ukoliko prođe Francuza, na Uskrs morati odraditi i drugo, ujedno i završno kvalifikacijsko kolo.

Takvo je stanje s igračima, no treba dodati da Hrvatska ima predstavnika i u uredu. Direktor turnira je Željko Franulović, koji je vjerojatno i utjecao da Čiliću pripadne jedna od četiri pozivnice za kvalifikacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!