Tenis

Ivo izveo senzaciju dana

Ivor Krapac • srijeda, 26.04.2006.

Ivo Karlović pobrinuo se za najveću bombu drugog kola jakog ATP turnira na crvenoj zemlji Barcelone. Ivo je sa 6:7(7), 7:5 i 6:4 iznenadio drugog nositelja Nikolaja Davidenka i izborio osminu finala protiv još jednog ruskog igrača, 18-godišnjeg kvalifikanta Jevgenija Koroljeva...

Nakon što je jučer prekinuo niz od osam poraza, Karlo je danas stigao i do druge uzastopne pobjede na zemlji, što je posljednji put učinio još u svibnju 2004. na Masters Series turniru u Rimu. Tada je u prva dva kola slomio Tommyja Haasa i Tommyja Robreda, pa u trećem u tri seta izgubio od Carlosa Moye.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Današnja žrtva bio je drugopostavljeni Davidenko, šesti tenisač svijeta i prošlogodišnji polufinalist Roland Garrosa, koji, međutim, ove sezone još nije ušao u pravu formu na zemlji. Poraz od Karla bio mu je treći uzastopni, nakon što je prethodno zastao u prvom kolu Valencije (Jan Hernych) i prošlog tjedna u Monte Carlu (Robin Söderling).

Ivo je slavio u tri tijesna seta. U prvom je izgubio izjednačen tie-break, dok je u preostala dva sve riješio uz po jedan break u svakom, kod 5:5 u drugom i 2:2 u posljednjem setu. Većinu ostalog odradio je pouzdani servis, koji je zasad učinkovit i na zemlji; Karlović je danas zabio 19 aseva, uz visokih 65 % ubačenog prvog servisa i 81 % dobivenih poena nakon ubačenog prvog.

Idući test bit će sutrašnja osmina finala protiv već spomenutog kvalifikanta Koroljeva, koji je u prva dva kola bio koban za dva Španjolca. U prvom je iznenadio Carlosa Moyu, a u današnjem drugom dodao je uvjerljivih 6:3 i 6:0 protiv Fernanda Vicentea.

ATP Barcelona, 26.4.2006., drugo kolo: Karlović (Hrvatska) - Davidenko (Rusija, 2) 6:7(7), 7:5, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!