Košarka

Vukovi u Istanbulu, kolo puno derbija

Bruno Blumenschein • utorak, 28.02.2006.

Zašto ne bi opet Cibona donijela dva boda iz Istanbula i napravila još jedno iznenađenje? Uz nastup hrvatskog predstavnika, još nekoliko zvučnih protivnika će ukrstiti koplja. Ne propustite drugo kolo Eurolige Top 16 na SportNetu...

Još uvijek se u Ciboni spominje vrhunska pobjeda nad Panathinaikosom, a sutra već vukovi imaju priliku za novi šok košarkaške Europe kada ih u Istanbulu dočekuje Efes Pilsen. Neće biti kao u prvom krugu, zna to i trener Anzulović: "Moramo zaboraviti prve dvije utakmice s Efes Pilsenom. Idemo s respektom, ne smijemo ići s bahatošću, već taktičkom odgovornošću.", pokušao je usporiti optimizam malo Zula.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Međutim, razloga za optimizam ima. U prve dvije utakmice Cibosi su bili bolje od pivara, a sada im još ne igra Marko Popović. Koliko je to dobro, a koliko loše jer ipak je Pop odgovarao Pennu načinom igre i obranom? "Promijenit ćemo detalje u pripremi utakmici zbog toga, ali Efes ima isti kocept igre sa ili bez Popovića. Protiv Benettona su imali raspoložene Grangera i Domercanta i odličnog Prkačina.", objasnio je Anzulović.

Popovića će zamijeniti Arslan i koliko god Popović odgovarao Pennu, Arslan nema šuterske kapacitete kao naš reprezentativac (primjedbe nakon 20+ poena Arslana primamo na mail), a i Cibona će više razmišljati o svojoj igri koja je u usponu nakon pobjeda nad Panathinaikosom i Crvenom Zvezdom. I trener Cibone kaže:" Jučer se nitko nije žalio na probleme s ozlijedama, pa se nadam da će tako ostati i do utakmice.", čemu treba pridodati kako "Warren sve bolje izgleda, ali više daje na treninzima nego u utakmicama.".

Uz Cibonino gostovanje u Istanbulu, za skupinu G je posebno zanimljivo gostovanje Panathinaikosa u Trevisu kod Benettona. Grčki prvak koji u Zagrebu nije bio niti sjena jedne od najjačih momčadi Europe ulazi u dvoboj s mislima kako "ne smiju izgubiti". Tako će jedna od tih momčadi doći u situaciju da je otvorila natjecanje u Top 16 s omjerom 0-2. Nimalo ugodno.

Skupina D nudi vatreni okršaj na Malagi gdje će snage odmjeriti španjolski predstavnici Unicaja i Barcelona. Unicaja ima pritisak da pred svojim navijačima poništi poraz iz Pireja. Barca nakon s(p)retne pobjede u Litvi dolazi s mislima o maksimalnom učinku od dvije pobjede. Za to vrijeme će ranjeni lav Žalgiris tražiti put prema četvrtfinalu kroz vatrene Pireje gdje vladaju Edney i suigrači.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Najveći favoriti na papiru je Maccabi koji u Tel Avivu dočekuje Ulker i pokušat će isprati gorak okus iz usta nakon loše predstave na otvaranju kod Reala iz Madrida. Upravo Marko Tomas dočekuje mogućeg izbornika Jasmina Repešu u duelu koji će ponuditi odgovor na pitanje o momčadi bez poraza u prva dva susreta. Climamio nije najjači na gostovanjima, ali nekonstantan Real je znao gubiti i od lošijih momčadi.

Namjerno smo za kraj ostavili skupinu F i derbi kola iz Moskve. Ekipa Tau Ceramice koja se provukla kod Bamberga gostuje kod probuđene CSKA. Luis Scola ili J.R. Holden? Razigrani napad ili obrana koja je ponizila Lietuvos na domaćem parketu ostavivši ih na samo 48 poena? Takva utakmica se ne propušta. U sjeni sudara divova u Rytasu će igrači Nevena Spahije tražiti osvetu za katastrofalno otvaranje Top 16 protiv Bamberga kojem je već ovo nevjerojatan uspjeh. Međutim, Njemačka je na Europskom prvenstvu po mnogima trebala pasti već u prvom krugu pa su postali vice prvaci Europe pod palicom Dirka Bauermanna, koji je i na klupi Bamberga.

Premijer liga

1Zadar 20+78
2Split 20+39
3Cedevita Junior 20+32
4Kvarner 2010 11+9
5Dinamo Zagreb 11+7
6Šibenka 11+7
7Cibona 11-2
8Dubrava 11-6
9Zabok 11-28
10Vrijednosnice Osijek 02-36
11Dubrovnik 02-36
12Alkar 02-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Premijer liga

1Zadar 20+78
2Split 20+39
3Cedevita Junior 20+32
4Kvarner 2010 11+9
5Dinamo Zagreb 11+7
6Šibenka 11+7
7Cibona 11-2
8Dubrava 11-6
9Zabok 11-28
10Vrijednosnice Osijek 02-36
11Dubrovnik 02-36
12Alkar 02-64

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!