Košarka

Anzulović: "Treba nam bučna podrška!"

Bruno Blumenschein • ponedjeljak, 06.03.2006.

Druga utakmica u Domu Dražena Petrovića u sklopu Top 16 protiv Benettona je sve bliža, a karata je sve manje. Vođen tom činjenicom i dobrom formom svoje momčadi trener Anzulović najavljuje odličnu utakmicu i borbu svojih igrača...

Slika 1 od 2.

Srijeda, 18 sati i Cibona-Benetton. To je sve što bi trebali napisati za najavu utakmice koju zagrebačku momčad može dovesti do najboljeg omjera kojeg su imali, od osamostaljenja Hrvatske, u najjačem europskom košarkaškom natjecanju. U stručnom stožeru tako ne razmišljaju, bar ne pred uključenim mikrofonima, ali znaju kakva šansa im se pruža protiv talijanskog Benettona.

Zato i Dražen Anzulović kaže: " Nemamo nikakvu presiju, to sam rekao i mojim igračima. Imamo samo odgovornost prema punoj dvorani, nadam se i želim to. I u ime igrača izražavam želju da tu imamo šestog igrača. Treba nam bučna atmosfera, prava podrška.". Nastavio je o Talijanima: "Vidjeli smo ekipu Benettona i način na koji igraju. Ekipa koja apsolutna ima kvalitetu, igra jednu modernu košarku. Puno toga mijenjaju taktički u samoj utakmici i to je jedna od karakteristika njihovog trenera Blatta. Morat ćemo biti maksimalno koncentrirani da na sve njihove postavke kvalitetno odgovorimo.".

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Vjerojatno najpoželjnija informacija je bila ona o spremnosti ekipe. "Jučer su igrači imali slobodan dan da se osvježe i da maksimalno spremni dočekamo utakmicu. Dobro nam je došla utakmica s Laškim jer smo imali priliku dati određen broj minuta igračima koji ih nisu imali u zadnje vrijeme, a i da smo poštedili neke igrače koji imaju zdravstvenih problema. Prvenstveno tu mislim na Davisona, koji ima problema s leđima i jučer je bio na tretmanu u bolnici. Međutim, to ide na bolje i bit će spreman, nadam se, za utakmicu s Benettonom. Ostalih zdravstvenih problema na sreću nema.", završio je Zula.

Benetton je momčad koja igra brzu košarku, ali i sa dosta oscilacija. Najčešće su te oscilacije na gostujućim utakmicama (u Euroligi ove sezone vani imaju 2-6), te su posljednjih pet utakmica u gostima izgubili. U playmakeru Drewu Nicholasu imaju najvažnijeg igrača, koji je prvi strijelac momčadi i nešto vrlo slično Scoonie Pennu kod vukova. Uz Nicholasa je važan kotačić i Litvanac Ramunas Šiškauskas, koji je tipičan proizvod litvanske škole košarke, što znači jako opasan šuter. Ne zaostaje puno niti veliki talent Andrea Bargnani, koji je po prosjeku drugi strijelac momčadi iako ima tek 21. godinu.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Međutim, u procjenama se većina stručnjaka slaže kako utakmica, koju može Cibonu ostaviti jedinom neporaženom momčadi u svojoj skupini ovisi ponajviše o njima samima. Najveće pitanje je može li Penn ponovno povući svoju momčad (u prve dvije utakmice Top 16 je postigao po 23 poena u svakoj). Kada je Penn kao protiv PAO ili Efes Pilsena, rijetko koja momčad odlazi iz Zagreba s bodovima. Naravno, trebat će pomoć prije svega Bennetta Davisona, koji je u posljednjim nastupima bio jako raspoložen i evidentno je kako mu je forma u uzlaznoj putanji.

Ne smije se zaboraviti niti treći Amerikanac Chris Warren, koji se sve više uklapa u Ciboninu momčad, dok se prave utakmice očekuju i od Rančića, Marcelića i Skelina, a ne bi trebao izostati niti učinak "povratnika" Damira Markote.

Dom Dražena Petrovića čeka treću uzastopnu pobjedu vukova u Top 16 fazi Eurolige. Neće biti lako, ali nije niti nemoguće. Budite i Vi dio toga preko nagradne igre SportNeta koja još uvijek traje ovdje!

Premijer liga

1Zadar 20+78
2Split 20+39
3Cedevita Junior 20+32
4Kvarner 2010 11+9
5Dinamo Zagreb 11+7
6Šibenka 11+7
7Cibona 11-2
8Dubrava 11-6
9Zabok 11-28
10Vrijednosnice Osijek 02-36
11Dubrovnik 02-36
12Alkar 02-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Premijer liga

1Zadar 20+78
2Split 20+39
3Cedevita Junior 20+32
4Kvarner 2010 11+9
5Dinamo Zagreb 11+7
6Šibenka 11+7
7Cibona 11-2
8Dubrava 11-6
9Zabok 11-28
10Vrijednosnice Osijek 02-36
11Dubrovnik 02-36
12Alkar 02-64

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!