Ostali sportovi

Obračun u ringu 4: Varnica nije uspio

Damir Sirković • nedjelja, 30.04.2006.

Večeras je u Splitu, u velikoj dvorani na Gripama, održan kickboxing turnir Obračun u ringu 4. Turnir koji je organizacijski bio besprijekoran, ali četiri tisuće posjetitelja moglo je biti nagrađeno i boljim borbama. Nažalost, miljenik splitske publike Ante Varnica, nije uspio napraviti iznenađenje i pobijediti Michaela McDonalda....

Uvodni dio večeri je počeo s finalima Prvenstva Hrvatske u low-kicku. Nakon toga je slijedio boks meč, u kojem je Ivica Perković iz Šibenika nokautirao slovačkog borca Stanislava Slezela. U full kontakt borbi do 90 kilograma, Luka Kalmeta je na bodove zasluženo pobijedio Zarija Zlatejčanina iz SiCG.

Siniša Kovačić (Pit Bull) pob. Mate Bebić (Bura Kostrena) TKO 3.R

Stipe Stipetić (Terminator) pob. Marin Roso (Sveti Duh) TKO 3.R

Renato Vidošević (Pit Bull) pob. Mario Katić (MOH Kaštela) 3-0 odluka sudaca

Miro Šarac (Pit Bull) protivnik se nije odazvao

Ivica Perković (Hrv) pob. Stanislav Slezel (slovacka) TKO 1.R

Luka Kalmeta (Pit Bull) pob. Zarija Zlatejčanin (SiCG) 3-0 odluka sudaca

Glavni dio turnira su otvorili Balasz Varga iz Mađarske i domaći borac Marko Tomasović. Borba je odlučivala prvaka teške kategorije u full kontaktu Wako Pro organizacije. Mađar se predstavio kao čvrst protivnik. Prilično samouvjeren s dobrom boksačkom tehnikom, zadavao je Tomasoviću velike teškoće. Tomasović je svoju tehniku u principu ograničio na udarce nogom u tijelo, koji su velikim dijelom pogađali. Borba je dočekala svih 10 runda, i suci su jednoglasno dali pobjedu Tomasoviću. Ostaje dojam da je moglo biti i obrnuto.

Slika 2 od 2.
Foto: Damir Sirković

Ante Maljković i Denis Stojnić su odradili borbu po pravilima ultimate fighta. Iako je splićanin Maljković bučno podržan od publike, Stojnić je pokazao zašto je član Golden Glory tima. Stojnić u samom početku ruši protivnika u parter i obasipa ga koljenima iz sjever-jug pozicije. Maljković se izvukao i borci su se zadržali su u stojećem klinču, ali veoma kratko. Stojnić pokazuje da je vrsan hrvač i ruši Maljkovića opet na pod i dolazi mu u mount poziciju. Ante se relativno uspješno brani od udaraca iz podređene pozicije. Pri pokušaju oslobađanja Stojnić ga opet hvata u sjever-jug poziciju i zadaje više udaraca koljenom u glavu. Stojnić tada naglo ustaje i udarcima nogom u glavu tjera suca da prekine borbu.

Frane Radnić i Johnny Tancray iz Francuske su se borili za ujedinjenje europskih titula u tajlandskom boksu. I to u srednjoj kategoriji po verzijama Wako Pro i MTA. Početak borbe je protekao više u odmjeravanju snaga, iz prve runde Radnić izlazi kao uvjerljiviji borac s boljim radom ruku i tri čišćenja. U nastavku Tancray potvrđuje svoju reputaciju i opasno ugrožava Radnića s koljenima i dobrim nožnim udarcima u noge i tijelo. Ipak, nošen bodrenjem s tribina, Radnić nije dopustio protivniku da mu diktira tempo i poentira kvalitetnim boksačkim serijama. Nakon isteka dogovorenih pet rundi suci više nego zasluženo daju pobjedu Radniću 2-1.

Slika 1 od 1.
Foto: Damir Sirković

Došlo je vrijeme i za glavnu borbu večeri. Dvoboj između Ante Varnice i Michaela McDonalda. Publika je pozdravila McDonalda, i to zvižducima! Službeni voditelj programa mu je tri puta zvao ime i već su među publikom počele kruziti šale kako je pobjegao jer mu nisu platili nastup. Prva runda nije prevagnula na stranu ni jednog borca, iako je Kanađanin pokazao ubojite kombinacije, kratka serija rukama pa zatim low kick. U drugoj, McDonald vrši pritisak i Varnica se dva puta našao u nezavidnoj poziciji, pritisnut kišom krošea. Ne samo da se izvukao, nego je krajem runde i zaprijetio McDonaldu pogodiši dva udarca rukom. Publika je oduševljena. U trećoj rundi, veteran McDonald ništa ne prepušta slučaju. Pritisnuo je Varnicu snažnim ručnim i nožnim udarcima, i doveo borbu do kraja. Suci su glasali 2-1 za McDonalda. Na kraju se Michael zahvalio publici na korektnom ponašanju i najavio povlačenje nakon još nekoliko borbi, jer kako je rekao nije više mlad. Ante Varnica je pokazao da je pravi sportaš svojim skromnim istupom, i zadobio veliki pljesak publike, rekavši da se nada da nije nikog razočarao. Naravno da nije. Pokazao je veliko srce i htijenje i nadamo se da će iz ovog poraza izaći puno jači.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!