Tenis

Baghdatis: "Sto puta sam se htio ostaviti tenisa!"

Igor Jurišić • nedjelja, 04.02.2007.

Direktor zagrebačkog ATP turnira Branko Horvat nije mogao poželjeti ljepši razvoj događaja na ovogodišnjem Indoorsu. U finalu su mu se našla prva dva nositelja, a jedan od njih je naš Ivan Ljubičić koji sutra garantira dupkom ispunjen Dom Sportova...

Drugi sudionik finala bit će atraktivni Cipranin Marcos Baghdatis, čovjek koji na svakom turniru svojim ponašanjem i agresivnom i lijepom igrom mami pozitivne reakcije publike. I danas u meču sa Austrijancem Peyom, mogli smo vidjeti koliko Cipranin uživa u igri: "Uživam u svakom trenutku na terenu, čak i u svakom treningu. O pobjedama ne treba ni pričati, pogotovo onako teško izborenim, kao u meču sa Clementom", reći će mladi Cipranin.

Slika 2 od 3.
Foto: Ivor Krapac

Za Baghdatisovu karijeru je znakovito da je do svakog svog većeg uspjeha u karijeri dolazio pobjedama nad hrvatskim igračima. Može li se i u Zagrebu ponoviti slična priča? "Ma to ne mora ništa značiti. Ivan ima iza sebe cijelu dvoranu i tko zna kako će ovaj meč završiti", skromno zaključije Baghdatis. Što se tiče današnjeg meča s Peyom, Baghdatis je izjavio kako nije znao što može očekivati od protivnika. Čuo je da ima dobar backhand, no navodi da je Peya bio vrlo čvrst na svim udarcima i da je morao držati igru na prilično visokom nivou da bi slavio u današnjem meču. Kao ključ pobjede ističe odlične reterne, kojima je Peyu bacao u očaj.

Za kraj interviewa Baghdatis je upitan nije li premlad za pisanje knjige o svoj karijeri. Uslijedio je vrlo zanimljiv odgovor:"Mislim da nikad niste premladi za pisanje knjige o svom životu. Ja sam već do sada prošao kroz puno loših stvari u životu i ova knjiga je na neki način pokušaj da se to poglavlje života ostavi iza mene i krene dalje. Knjigu sam prvenstveno napisao zbog svojih roditelja. Znate, sve ove godine dok sam se uspinjao u svijetu tenisa, nisam ih praktički ni vidio. Htio sam stotinu puta odustati od svega, ali jednostavno nisam mogao doći ocu na oči i reći mu da nisam uspio, nakon što su se on i majka toliko žrtvovali za mene."

Naš Ivan Ljubičić bio je vrlo dobro raspoložen na današnjoj pressici. "Bila bi šteta da sam danas izgubio. Puno sam se bolje osjećao na terenu, puno bolje sam osjećao loptu i ni u jednom trenutku nisam izgubio vjeru u pobjedu. Čak niti na 4:2 u trećem setu za Južnjog." Kao glavni razlog ovih silnih pobjeda nad ruskim igračem (6:0 za Ivana op.a.), Ivan navodi nešto lošiji servis Južnjog, koji mu ostavlja priliku za nadigravanje skoro u svakom servis poenu protivnika. Za sutrašnjeg protivnika pak navodi, da će morati puno čvršće servirati ako misli doći do novog turnirskog slavlja. Također navodi da je fizički odlično pripremljen i da s te strane neće biti nikakvih problema, pa makar ponovno trebalo igrati sva tri seta.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Što se tiče sudačkih odluka, Ivan se nije htio previše osvrtati na taj aspekt. "Južnji je zapamtio tu loptu na 30:30 u predzadnjem gemu, ali se zato nije osvrtao na nedosuđenu mu duplu servis grešku na mjojoj break-lopti ili na onaj winner koji su mi dosudili kao aut u ključnim trenucima prvog seta. Onaj tko gubi uvijek vidi samo one stvari koje njemu smetaju." Pred kraj pressice Ivan je dobio slično pitanje kao i Baghdatis. S jedne strane stoji duga tradicija da hrvatski igrač osvaja Indoors, a s druge da Baghdatis do velikih uspjeha dolazi preko hrvatskih igrača. "Jedna od tih tradicija će biti sj...", kroz smijeh je odgovorio Ivan. Za kraj se još samo osvrnuo kako mu je žao da na turniru nema Marija jer se potencijalno nametalo hrvatsko finale, no ponovo će se vidjeti u Davis Cupu, za kojeg Ivan kaže da mu se vratilo nužno samopouzdanje poljuljano ranim ispadanjem u Australiji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!