Ostali sportovi

HOO: Luciano Sušanj novi dopredsjednik

HINA • ponedjeljak, 27.03.2006.

Luciano Sušanj novi je dopredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, a Vijeće HOO-a dobilo je još dva člana - Peru Lozicu i Dragutina Kamenskog, potvrdila je u ponedjeljak Skupština HOO-a u Zagrebu.

Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Lucijano Sušanj postao je četvrtim dopredsjednikom umjesto Gorana Ivaniševića, koji je prije dva mjeseca iz osobnih razloga dao ostavku na tu dužnost koju je obnašao pola godine. Novi dopredsjednik HOO-a Sušanj nije nazočio Skupštini jer je u Osaki gdje pomaže izaslanstvu Splita pri kandidaturi za dobijanje Svjetskog atletskog kupa 2010.

Predstavnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Lozica i Kamenski, koji dolazi iz ragbija, ulaze u Vijeće HOO-a koje se nadopunjuje, kako je to rekao predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, zbog premale zastupljenosti olimpijskih i neolimpijskih Saveza.

"HOO može biti jako zadovoljan postignutim programskim i financijskim rezultatima u 2005.", kazao je Mateša, a u ovoj godini je predviđena i raspodjela viškova članicama za posebne programe putem rebalansa, budući da je HOO na računu zaključno sa zadnjim danom prošle godine imao nešto više od 17 milijuna kuna. Za financijsko poslovanje HOO-a u 2005. istaknut je trend rasta vlastitih prihoda i prihoda od igara na sreću, a lani su zatvorene i sve kreditne obveze HOO-a.

Mateša je istaknuo posebno zadovoljstvo nastupima hrvatskih sportaša u 2005. koji su prema svim pokazateljima bitno bolji u odnosu na 2004. godinu. Tako su hrvatski sportaši sudjelovali na čak 345 velikih međunarodnih natjecanja, od čega 124 svjetska prvenstva, 69 Svjetskih kupova, 128 Europskih prvenstava i 24 Europska kupa. Na tim natjecanjima osvojeno je ukupno 282 odličja ili 92 više negoli u 2004., a pritom se hrvatska himna zlatnim sportašima svirala čak 97 puta, uz 89 srebrnih i 96 brončanih medalja.

Skupština HOO-a dobila je novog člana obitelji olimpijskih sportova, a to je Hrvatski savez daljinskog plivanja na čelu sa predsjednikom Vinkom Šoljanom, budući da daljinsko plivanje ušlo u program OI u Pekingu 2008. Također, aklamacijom su u Skupštinu HOO-a primljeni Hrvatski galopski savez i Hrvatski kriket savez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!