Tenis

Konačno Karolina Šprem

Deni Kirinčić • ponedjeljak, 03.04.2006.

Još tamo krajem siječnja Karolina Šprem upisala je posljednju pobjedu na WTA Touru. Nakon tog prvog kola Australian Opena uslijedio je dvomjesečni post koji je konačno prekinut. U prvom kolu jakog WTA turnira u Amelia Islandu Karolina je svladala Amerikanku Mashonu Washington sa 6:3, 4:6, 6:4...

Zemljani dio sezone počeo je na Amelia Islandu, a isto tako Karolina je došla do dugo očekivane pobjede. Nije bilo lako, ali je u ključnim trenucima pokazala bolju koncentraciju od Amerikanke Mashone Washington.

Karolina je odlično otvorila susret. U prvom setu tri je puta uzela servis Washington koja je napravila previše pogrešaka i darovala set Karolini. U drugom setu vidjeli smo izjednačeniju borbu.

Slaba igra na servis kod obje igračice donijela je puno obrata i oduzimanja servisa. Prvih sedam gemova nitko nije uspio dobiti svoj servis, no kada Washington uzima break kod 3:3 to joj je bilo dovoljno za drugi set jer je do kraja držala svoj servis bez većih problema.

Treći set je Karolina započela odlično. Odmah uzimajući servis Amerikanki juri na 3:0, no isto tako gubi servis i Washington se vraća na 3:2. Ponovnim breakom Šprem juri na 5:2 i kada se mislilo da je sve gotovo, Amerikanka se opet vraća i dolazi do 5:4. Ali to je bilo sve što je Washington učinila jer u slijedećem gemu Karolina sa četiri poena u nizu prolazi u drugo kolo.

Jako teško izborena pobjeda, ali veoma važna za nastavak sezone. U drugom kolu Šprem će igrati protiv bolje iz susreta između veteranke Jill Craybas i dvanaeste nositeljice Jelene Janković koja je daleko od svoje najbolje forme.

WTA Amelia Island, 03.04.2006., prvo kolo:
Karolina Šprem (Hrvatska) - Mashona Washington 6:3, 4:6, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!