Ostali sportovi

Mickelson naslijedio Woodsa

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 10.04.2006.

Amerikanac Phil Mickelson pobjednik je prvog velikog turnira u golfu ove godine. Mickelson je osvojio prestižni U.S. Masters s dva udarca prednosti ispred Tima Clarka, i tako stigao do svojeg drugog 'zelenog sakoa' kojeg dobiva pobjednik vjerojatno najvažnijeg golferskog turnira u svijetu...

Mickelsonu je ovo drugi 'veliki' zaredom, nakon što je lani osvojio U.S. PGA Championship. Posljednji golfer koji je osvojio dva Majora zaredom bio je Tiger Woods 2002. godine, a Mickelson je upravo od Woodsa naslijedio 'zeleni sako'.

Kako je kiša poprilično otežala raspored ovog vikenda, golferi su dobar dio trećeg kruga te cijeli četvrti krug odradili posljednjeg dana turnira. Mickelson je u posljednji krug ušao s jednim udarcem prednosti, da bi na sedmoj i osmoj rupi odličnom igrom s dva birdiea praktički osigurao pobjedu s obzirom da konkurenti nikako nisu uspijevali zaredati s nekoliko dobrih rupa.

Mickelson je ukupno završio sa sedam udaraca ispod para (281), mogao si je dopustiti i bogey na posljednjoj rupi jer pobjeda nije bila upitna. Drugo mjesto osvojio je Tim Clark s ukupno 283 udarca, dok su treće mjesto podijelili Woods, Olazabal, Goosen, Couples i Campbell.

Mickelson je 12 godina čekao na svoj prvi veliki turnir, već je bio nazivan pravim gubitnikom kada je konačno 2004. uspio osvojiti Masters. Nakon toga sve je krenulo na bolje, 35-godišnjem golferu ovo je već treći 'veliki'...

"Bio je ovo dugačak, ali predivan dan. Uživao sam igrajući posljednjih 18 rupa. Nevjerojatan je bio osjećaj doći na 18. rupu bez ikakvog pritiska i stresa, sjajno je znati da imate turnir u rukama. Sada zaista uživam u natjecanju na velikim turnirima.", izjavio je presretni pobjednik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!