Tenis

Kostanić propušta Argentinu

Ivor Krapac, Tomislav Pacak • srijeda, 12.04.2006.

Hrvatska Fed Cup reprezentacija zaigrat će oslabljena protiv Argentine u susretu Svjetske skupine II. Naime, zbog ozljede će akciju "Argentina' propustiti najbolja hrvatska tenisačica Jelena Kostanić. Cure kao da slijede primjer muške reprezentacije, protivnik je isti, sada su se pojavile i ozljede, valjda neće i rezultat biti isti...

Jelena je ozlijedila desnu nogu, pala je na betonu, napuknula joj je kost i istegnula je ligament, zbog čega će sigurno propustiti dvoboj s Argentinom koji se 22. i 23. travnja igra u Zagrebu.

Ipak, i bez najbolje rangirane hrvatske tenisačice, naša Fed Cup reprezentacija bit će blagi favorit protiv Argentine, za koju vrlo vjerojatno neće nastupiti najbolja igračica Gisele Dulko kojoj ne odgovara brza podloga u Zagrebu usred zemljane sezone.

Hrvatsku će tako u singlu vjerojatno zastupati Karolina Šprem i Ivana Lisjak. Kostanić očekuje da će prije Roland Garrosa odigrati barem jedan turnir...

Osim Šprem i Lisjak, izbornik Goran Prpić je za susret s Argentinkama pozvao i Mateju Mezak i Sanju Ančić. Na popisu argentinskog izbornika Ricarda Rivere nalaze se, pak, tri igračice, Mariana Diaz-Oliva (73.), Natalia Gussoni (164.) i Maria Jose Argeri (182.).

Gostujućoj reprezentaciji nedostajat će njihova glavna tenisačica Gisela Dulko, 31. na svijetu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!