SP 2006.

Bogate nagrade za Talijane

Tomislav Pacak • četvrtak, 04.05.2006.

Osvoje li predstojeće Svjetsko prvenstvo, talijanski reprezentativci dobit će po 178.000 funti, što je rekordna svotu koju je obećao Talijanski nogometni savez do sada. Po prvi puta Talijani će biti nagrađeni i za broncu...

Nogometni savez očito je odlučio pripomoći maksimalno reprezentaciji kako bi vratila krunu svjetskog prvaka u Italiju nakon 24 godine koliko je prošlo od posljednje pobjede Azzurra u finalu SP-a. Nakon što im je prije četiri godine u Koreji i Japanu (gdje su Azzuri neslavno ispali u osmini finala od Koreje) obećano 120.000 funti za osvajanje naslova, nagrada je bitno uvećana za ovu prigodu.

Čak će i treće mjesto biti dobro nagrađeno, Tottiju, Del Pieru i društvu bi u slučaju osvajanja bronce pripalo po 75.000 funti. Ipak, Talijani neće biti najbolje nagrađeni nogometaši u slučaju pobjede. Naime, Španjolski nogometni savez obećao je svojim igračima nevjerojatnih 385.000 funti, a domaćini Nijemci dobili bi po 215.000 funti ako osvoje naslov.

U Brazilskom nogometnom savezu vjerojatno ne žele previše riskirati, Ronaldinhu i društvu, najvećim favoritima Svjetskog prvenstva, obećano je tek po 115.000 funti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

SkrolSP 2006.Ostali
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!