SP 2006.

Modrić tema Fifinog portala

Tomislav Pacak • utorak, 09.05.2006.

Veznjak Dinama, a od nedavno i hrvatske reprezentacije, Luka Modrić, jedna je od glavnih tema na službenom Fifinom portalu Svjetskog prvenstva. Autor ističe Modrićeve dobre igre u modrom dresu, ali prije svega sjajan reprezentativan debi protiv Argentine...

Pobjeda protiv Argentine žestoko je odjeknula u svim medijima, a prije Svjetskog prvenstva mnogi strani promatrači će upravo na toj utakmici graditi svoje mišljenje o hrvatskoj selekciji, iako je takav pristup pogrešan. Kranjčarova Hrvatska svoje je najbolje utakmice odigrala u kvalifikacijama, dok je susret s Argentinom ipak bio samo - prijateljski. Međutim, izvan Hrvatske najlakše se istaknuti pobjedama protiv najvećih, makar i u prijateljskim ogledima, ma ne čudi stalno spominjanje upravo te utakmice kao dokaza snage Hrvatske.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Fifin službeni portal objavio je priču o Luki Modriću kao jednom od najzaslužnijih za tu vrijednu pobjedu, a ističe i izbornika Zlatka Kranjčara koji mu je dao priliku u sredini terena nakon što je zbog ozljede otpao Robert Kovač. Cico je za Fifu ponovio što je već tada rekao o Modriću: "Nije mu bilo lako. Psihički mu je bilo teško jer mu je to bio debi, ali ušao je vrlo dobro u susret, dobro je kombinirao s Nikom Kranjčarem i Nikom Kovačem u sredini. Vrlo sam sretan zbog njega. Bilo je važno vidjeti da se može i na njega računati. Osim što smo dobili utakmicu, dobili smo i igrača."

Autor ističe i odličnu Modrićevu sezonu u dresu Dinama gdje je bio strijelac u svakoj četvrtoj utakmici u prosjeku, a među sedam golova ističu se pogodak Hajduku u Splitu na startu proljetnog dijela prvenstva te pogodak Rijeci za 2:2 29. travnja koji je Dinamo približio tituli. Zbog svega navedenog, ne bi bilo nikakvo iznenađenje ako je Modrić na Kranjčerovom popisu igrača za Njemačku, zaključuje autor teksta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!