Rukomet

Viborg na krovu Europe

Vedran Stilin • nedjelja, 21.05.2006.

Rukometašice danskog Viborga osvojile su naslov europskih prvakinja svladavši u dvije finalne utakmice ljubljanski Krim…

Nakon što su u prvoj utakmici igranoj prije tjedan dana u Ljubljani rukometašice Krima propustile na domaćem parketu s prednošću otići na gostovanje u Dansku, postalo je upitno hoće li dostići zaostatak od dva pogotka (24:22). Tada su pred oko 4000 svojih navijača igračice Krima zakazale u drugom dijelu pustivši Dankinjama da se u završnici odvoje na dva pogotka razlike.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Upravo ta dva pogotka presudila su ovo finale jer je u drugoj utakmici Krim zagrizao od prve minute te je nakon prvih 30 minuta imao priželjkivana dva pogotka prednosti (10:8), iako su u jednom trenutku imale i vodstvo 9:5. Nastavak je ponudio nešto bolju igru Viborga koji uspijeva minimalno izgubiti susret, ali ne i cjelokupno finale čime je slavlje Dankinja pred oko 4700 bučnih navijača moglo početi.

Igračicama Tone Tiselja ostala je samo tuga jer su mogle i bolje odraditi ovo finale, posebice prvi susret gdje su vodile na poluvremenu i na kraju izgubile s presudnih dva pogotka. U sastavu novih europskih prvakinja najraspoloženija je bila Astrup sa šest pogodaka (dva iz sedmeraca) dok je među igračicama Krima Bodnjeva imala najuspješniju večer postigavši sedam golova.

Što se tiče ukupnog broja golova u Ligi prvakinja ove sezone prvo mjesto podijelile su igračica Krima Natalija Derepasko i Hypa Tatjana Logvin. Obje su na kraju završile s brojkom 83 postignutih pogodaka, iako je Derepasko mogla u drugoj finalnoj utakmici sama zasjesti na vrh da je dala više od tri pogotka.

Liga prvakinja, finale
Viborg HK A/S (Dan) - Krim Mercator (Slo) 20:21 (24:22)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!