Rukomet

Česi razbili SiCG, Islanđani slavili kod Šveđana

Vedran Stilin, Petar Plevnik • nedjelja, 11.06.2006.

Ovaj i naredni vikend na rasporedu su kvalifikacijske utakmice za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u rukometu za muškarce, koje će se početkom naredne godine igrati u Njemačkoj...

Hrvatska, Španjolska, Francuska, Danska, Njemačka, Kuvajt, Južna Koreja, Katar, Egipat, Maroko, Angola i Australija osigurali su svoje mjesto među sudionicima na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Osim tih reprezentacija nakon kvalifikacija bit će poznata još tri sudionika iz Južne i Srednje Amerike te osam europskih reprezentacija koje će biti poznate nakon uzvratnih utakmica idućeg tjedna.

Iako su nastupili pod nazivom Srbija i Crna Gora, slobodno možemo reći kako su u Čačku Srbi doživjeli pravi debakl. Kažemo Srbi budući da su Crnogorci odbili nastupiti i da je uz "Hej Slaveni" intonirana i srpska himna "Bože pravde". Iako u svojim redovima imaju nekoliko odličnih igrača, malo je tko očekiva da će Češka doći do pobjede, a kamoli do uvjerljivih 37:31, što će Plavima biti jako teško nadoknaditi u uzvratu za tjedan dana u Brnu. Čehe je do pobjede predvodio sjajni Jan Filip sa 10 pogodaka, dok kod domaćina najbolji Krivokapić sa devet i Bojinović sa osam pogodaka.

Za razliku od Srba, Slovenci su se lako obračunali sa susjedima Austrijancima, slavivši u Celju sa 36:26. Već nakon prvog dijela igre Slovenci su imali sedam pogodaka prednosti,da bi u drugom dijelu predvođeni Rutenkom sa devet golova, došli do uvjerljive pobjede i gotovo sigurnog plasmana u Njemačku. Kod Austrijanaca, kojima ostaje puka teorija najbolji Abadir i Slezak sa pet pogodaka.

Baš kao i Slovenci i Mađari su sve dvojbe oko pobjednika riješili već u prvom dvoboju, slavivši na gostovanju kod Slovačke sa 33:24. Poljaci su se sa vrućeg gostovanja iz Atene vratili sa zaostatkom od pet pogodaka (27:22) što im ostavlja nadu da u uzvratu mogu izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo.

Od nedjeljnih utakmica treba posebno izdvojiti onaj u Švedskoj gdje je skandinavska momčad dočekala Island. Nakon prvih 30 minuta rezultat je još bio u egalu (13:13), ali dosta iskusniji Islanđani u nastavku dižu nivo svoje igre te na kraju dolaze do pobjede nad mladom reprezentacijom Švedske 32:28.

Rezultati prvih utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo:
Slovenija - Austrija 36:26 (17:10)
Grčka - Poljska 27:22 (15:11)
SiCG - Češka 31:37 (17:18)
Slovačka - Mađarska 24:33 (8:15)
Rumunjska - Norveška 29:30 (14:15)
Švicarska - Rusija 26:41 (13:21)
Portugal - Ukrajina 21:30 (12:12)
Švedska - Island 28:32 (13:13)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!