Rukomet

Losert predstavljen u Barceloni

Vedran Stilin • četvrtak, 06.07.2006.

Iako je već prije sve bilo usmeno dogovoreno, hrvatski reprezentativni vratar Venio Losert jučer je i službeno potpisao vjernost Barceloni za narednu sezonu…

Losert je nakon ispadanja Cangasa iz Asobal lige imao namjeru napustiti sredinu u kojoj je on kao vratar bio najbolji pojedinac. Taj podatak dovoljno govori o igračkom kadru i momčadi koja je cijelu sezonu provela prikovana na samo dno prvenstvene ljestvice. Srećom, Losertove odlične partije nisu prošle nezapaženo te je tako ubrzo nakon okončanja mukotrpne sezone stigla ponuda iz velike Barcelone.

Slika 1 od 2.
Foto: www.fcbarcelona.com

"Njihov poziv jednostavno nisam mogao odbiti budući da sam imao veliku želju zaigrati za Barcelonu. Ipak, sada je pred mnom velika odgovornost jer sam pogled na vratare koji su tijekom povijesti prošli kroz ovaj klub dovoljno govori. Svaka minuta provedena na parketu bit će novo dokazivanje za mene, ali spreman sam, " izjavio je 30. godišnji Brođanin.

Njemu će društvo u klubu praviti još jedan hrvatski reprezentativac Igor Vori, a konkurencija među stativama će mu biti David Barrufet i Dejan Perić. Inače, za Loserta bi se moglo reći da je u svojoj karijeri prošao sito i rešeto jer nakon što je sedam puta osvajao prvenstvene i Kup naslove sa Zagrebom te jedan u Ligi prvaka, odlučio je sreću okušati u Španjolskoj.

Na Pirinejskom poluotoku igra već punih sedam godina, a u tom periodu branio je boje Zaragoze, Cantabrije, Granolloresa, Portland San Antonija i Cangasa. Uz to je dugi niz godina standardan na vratima Hrvatske što dovoljno govori podatak da u svojoj kolekciji medalja ima dva naslova olimpijskog pobjednika, jednog svjetskog prvaka i dvije srebrne medalje na svjetskim prvenstvima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!