Nogomet

Brazil u potrazi za izbornikom

Vedran Stilin • srijeda, 19.07.2006.

Nakon neuspjeha na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu danas je donešena odluka kako Carlos Alberto Parreira neće nastaviti obavljati izborničku funkciju na klupi Brazila…

Parreira je jutros imao sastanak sa predsjednikom Saveza Ricardom Teixeirom gdje je donešena odluka kako bi bilo najbolje da se pronađe novo rješenje s obzirom da se ispadanje u četvrtfinalu SP-a protiv Francuske (1:0) nikako ne može okarakterizirati kao uspjehom. Do te je odluke došlo na obostrano zadovoljstvo jer će se prema riječima 63-godišnjeg Parreire - napokon moći više posvetiti svojoj obitelji.

Treba naglasiti kako je on već prije imao jedan uspješan "mandat" na klupi Brazila jer su "karioke" pod njegovim vodstvom došle do četvrtog naslova svjetskog prvaka 1994. godine. Uz sve to je još osvojio i Kup konfederacija te Copa Amerika.

Najčešće se kao njegovim nasljednikom spominju dva imena. Riječ je o bivšem treneru Real Madrida Vanderleiju Luxemburgu, koji je također vodio Brazil od 1998. do 2000. godine te Paulu Autuoriju, nekadašnjem izborniku Perua i treneru Sao Paola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!