Nogomet

FIFA kaznila Zidanea i Materazzija

Vedran Stilin • četvrtak, 20.07.2006.

Nakon današnjeg saslušanja bivšeg kapetana Francuske Zinedinea Zidanea i talijanskog reprezentativca Marca Materazzija FIFA je donijela odluku o kažnjavanju igrača…

U finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva Materazzi je verbalno izvrijeđao Zidanea na što je ovaj uzvratio udarcem glavom u prsa. Sudac tog susreta je odlučio samo Alžircu s francuskom putovnicom pokazati put u svlačionicu dok je neprimjereno ponašanje talijanskog reprezentativca ostalo nekažnjeno.

Ipak, Materazzi je naknadno priznao da je vrijeđao Zidanea zbog čega mu je FIFA danas zabranila da nastupi u sljedeća dva reprezentativna susreta te će uz to morati platiti kaznu od 5.000 švicarskih franaka.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Nešto rigorozniji su bili prema najboljem igraču SP-a koji je prije samog početka smotre najboljih reprezentacija u Njemačkoj najavio svoj odlazak s nogometne scene. Tako je krovna svjetska nogometna organizacija odlučila Zidaneu zabraniti nastup u tri utakmice i tome su još dodali 7.500 švicarskih franaka kazne.

Pošto zabrana nastupa nema nikakvog smisla s obzirom da se Zidane oprostio od profesionalnog nogometa, on je u dogovoru s Fifom svoju kaznu odlučio "pretvoriti" u rad s djecom i mladeži. To znači da će veličanstveni Francuz tri dana raditi s djecom i mladeži tijekom humanitarnih akcija.

Isto tako treba naglasiti kako su se oba igrača nakon donošenja presuda ispričali zbog neprimjerenog ponašanja te su iskazali žaljenje zbog nastalog incidenta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!