Vodeni sportovi

EP jet-ski: Pobjeda Francuza Dauliacha

HINA • nedjelja, 20.08.2006.

Francuz Steven Dauliacha pobjednik je utrke u najjačoj Grand Prix klasi Europskog jet-ski prvenstva u Crikvenici, najjače, jet-ski utrke ikad održane u Hrvatskoj koja se bodovala i za Svjetski kup...

Pred više od deset tisuća gledatelja u samom središtu Cikvenici u nedjelju su održane završne utrke u 10 klasa, a najviše interesa pobudile su dvije vožnje u klasi Ski Grand Prix i obračun dvostrukog svjetskog prvaka Francuza Dauliacha i njegova sunarodnjaka Nicolasa Riusa, koji je naslov svjetskog prvaka u ovoj klasi osvajao triput. Rius je danas briljirao pobijedivši u obje utrke, no to mu je bilo dovoljno tek za drugo mjesto u Crikvenici jer je Dauliach u tri utrke skupio tek bod više od Riusa i zasluženo osvojio prvo mjesto. Za utjehu, Rius nakon četiri natjecanja Europskog prvenstva vodi u ukupnom poretku ispred Dauliacha i u prilici je na završnom natjecanju u Parizu vratiti naslov prvaka Europe. Dauliach je dobio i najveći pljesak na podjeli nagrada na središnjem Gradskom trgu, uz nazočnost predsjednika Europskog jet-ski saveza Yvesa van Heersta, koji je oduševljen organizacijom I brojem gledatelja najavio da će se utrka Europskog prvenstva održati u Hrvatskoj i sljedeće godine.

U klasi Ski GP hrvatski vozač Zabočanin Slaven Ivančić iz Moto kluba Labin je u svom prvijencu u Pro klasi na Europskom prvenstvu bio solidan 13.

U Pro utrci sjedećih jetova, Runabout Grand Prix, nedodirljiv je bio branitelj europskog naslova Francuz Franky Zapata sa sve tri pobjede u Crikvenici, dok je u klasi Ski Stock slavio mladi Austrijanac Kevin Reiterer, koji je bio najbolji i u klasi junior. U klasi Ski Stock najbolji hrvatski predstavnik bio je Zagrepčanin Elvis Mihaljević koji je današnjim desetim mjestom pokvario sjajan jučerašnji nastup kada je bio šesti i treći, te je u ukupnom poretku ove klase završio kao deseti. Najmlađi hrvatski vozač, 13-godišnji Zaprešićanin Branko Banović, štićenik najboljeg hrvatskog vozača svih vremena i predsjednika Saveza Dade Turkovića, završio je u klasi juniora kao deveti.

Europsko prvenstvo u Crikvenici organizirali su Hrvatski jet-ski savez i Jet ski klub Motostart iz Zaboka, uz pokroviteljstvo HOO-a i Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, te ministarstva prosvjete, znanosti i sporta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!