Nogomet

Večer bez iznenađenja

Maja Giljanović • četvrtak, 21.09.2006.

Jučerašnjim utakmicama zaključena je šesnaestina finala francuskog Liga kupa. Iznenađujućih rezultata nije bilo...

U reprizi susreta finala odigranog u travnju na Stade de Franceu, branitelj naslova, momčad Nancyja je ponovno slavila protiv Nice. Strijelac za 1:0 pobjedu bio je Curbelo u 59. minuti.

U preostalim prvoligaškim obračunima Monaco je zaustavio crni niz te jedanaestercima prošao Valenciennes. Paris-SG se, preokrenuvši minus s poluvremena, osvetio ekipi Lorienta za šokantni 3:2 poraz na Parku prinčeva u prvom prvenstvenom kolu. Ključna figura u momčadi trenera Lacombea bio je Pauleta. Le Mans je pogotkom Grafitea u 87. minuti slavio kod Troyesa, a Sochauxu je gol N´Dawa bio dovoljan za slavlje kod Sedana.

Dvoboje s niželigašima uspješno su apsolvirali: Auxerre golovima Pieronija te Kalhenberga protiv dojučerašnjeg prvoligaša Strasbourga, Rennes je bio bolji od drugoligaša Libournea, a St. Etienne od trećeligaša Setea. Lens je nadoknadio zaostatak s poluvremena i u konačnici pobijedio s uvjerljivih 4:1, dok je Marseille ubilježio i petu uzastopnu pobjedu te golovima bivših Montpellierovaca Bamogoa i Maoulide slavio 2:1 pobjedu na La Mossonu.

Podsjetimo, dan ranije su plasman u osminu finala, koja je na rasporedu 24. 10. izborili i Lille, Toulouse te jedina dva drugoligaška kluba Dijon i Reims.

Rezultati: Nancy - Nice 1:0, Creteil - Lens 1:4, Troyes - Le Mans 1:2, Auxerre - Strasbourg 2:0, Sedan - Sochaux 0:1, Rennes - Libourne 2:1, PSG - Lorient 3:1, Montpellier - Marseille 1:2, Sete - St. Etienne 1:4, Valenciennes - Monaco 0:0 (4:5 jedanaesterci).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!