Nogomet

Vitaić: "Plakao sam u zagrljaju brata"

Vedran Stilin • nedjelja, 24.09.2006.

Poslije nevjerojatne utakmice u Gradskom vrtu akteri su očekivano bili različitog raspoloženja. Osječani nisu mogli skriti oduševljenje osvajanjem tri boda dok je Hajduku ostalo samo žaliti za posljednjim minutama susreta kada je udarac Ante Vitaića odlučio pobjednika…

Ivo Šušak, osječki trener koji je danas posljednji puta vodio momčad s Drave: "Danas sam na sastanku s igračima rekao da je ovo utakmica kao i sve ostale, da su u igri tri boda te da pokušamo osvojiti sva tri, a ako ne ide probat braniti 'nulu'. Nisam svoju ulogu staviti niti jednog trenutka ispred tri boda koja puno znače ovoj momčadi i ovom klubu. Kada je utakmica u pitanju onda moram priznati da je ona bila stvarno na visokom nivou. Sigurno je da sam nakon rezultatske situacije do 80. minute bio zadovoljan da utakmica završi neodlučeno, potajno se nadajuću da će možda netko od mojih igrača bljesnuti. Upravo zbog toga sam umornog Mostarlića zamijenio Vojnovićem i na moju sreću i sreću ove odlične publike jedan odlični udarac Ante Vitaića završio je u golu što me izuzetno veseli. Veseli me i zbog momaka koji su to zaslužili mukotrpnim radom kroz ovih 15 mjeseci pod mojim vodstvom. Vjerujem da će tako nastaviti i s mojim nasljednikom gospodinom Žitnjakom."

Na pitanje kako to da je nakon utakmice otišao do istočne tribine, inače najvećim kritičarima Šuškovog rada, proslaviti pobjedu sa svojim igračima, osječki strateg je odgovorio: "Mislim da svaki čovjek koji radi ovaj posao mora respektirati nogometni puk. Navijači se moraju poštivati. Ja sam to uvijek radio i možda zbog previsokih želja navijača sam donio odluku za odlaskom jer nemam pravo dolaziti u konflikt s ljudima koji vole ovaj klub. Mislim da su oni dobrim dijelom zaslužni što je momčad na krilima njihovog odličnog navijanja izborila ovu veliku pobjedu. Na kraju priznajem, bilo je lijepo, prekrasno, slaviti pred tim istokom."

Zoran Vulić, trener Hajduka: "Ovakve utakmice i jesu draž nogometa. Čestitam Osijeku na zasluženoj pobjedi, a nama može biti samo žao što nismo obranili tu zadnju minutu i uzeli bod kojega smo objektivno zaslužili. Ipak, u nogometu se gleda samo rezultat. Nema razloga biti razočaran jer smatram da smo odigrali kvalitetnu utakmicu. Moram reći da je Osijek bio bolji nego uobičajeno, ali kad mi dođemo onda smo bolnica za sve. Neki se pokušaju izliječit, neki se izliječe na nama i to je to. Od početka prvenstva išli smo utakmicu po utakmicu, prema tome sada je na redu derbi s Dinamom. Šteta što nismo uzeli jedan bod, bilo bi to nekako lakše sada. Ušli bi u ovih sedam dana sretniji i zadovoljniji, ali kada dolazi Dinamo to je jedan gušt i smatram da će se moji momci uspješno vratiti već u utakmici u nedjelju."

Marin Skender, jedini osječki reprezentativac i jedan od najboljih pojedinaca na susretu: "Moram reći da sam presretan zbog ova tri boda. Posebno mi je drago što smo u prošlom kolu na sličan način izgubili bodove u Rijeci. Utakmica je bila izjednačena, Osijeku je pripalo prvo, Hajduku drugo poluvrijeme. Mi smo imali prvu veliku šansu na startu utakmice kada je odmah sve moglo otići na našu stranu. Poslije je to bilo dosta izjednačeno i stvarno sam sretan što smo se na ovakav način oprostili od našeg šefa Ive Šuška. Ne bih htio sebe isticati kao pojedinca jer današnja pobjeda zasluge je cijele ekipe. Borili smo se do posljednjeg atoma snage i uz odličnu publiku koja nas je nosila upisali smo velika tri boda. I prije ove utakmice rekao sam da Hajduk krasi jedna agresivnost, borbenost i karakter. Oni su sedam utakmica zaredom dobili upravo na ovaj način jer gotovo svi ti susreti su bili dosta izjednačeni. Svojim karakterom i borbenošću su isprovocirali sreću da bi imali tih sedam pobjeda."

Boris Živković, branič Hajduka i bivši hrvatski reprezentativac: "Sami smo si krivo što smo ostali bez boda. Nije nas Osijek pobijedio, sami sebe smo pobijedili što je najžalosnije i najtužnije. Čim izgubiš igrao si loše jer možeš pričati što god hoćeš - da smo igrali dobro pobijedili bi. Osijek je igrao pametnije, dobio je utakmicu iako smo mi možda na papiru bili favoriti. Osijek je dobra, mlada i borbena ekipa koja daje od sebe svoj maksimum na terenu te su na kraju pobijedili nas."

Ante Vitaić, splitsko dite koje je postiglo odlučujući pogodak na susretu: "Prvo da kažem da Bog sve vidi, jer ovim mi je naplaćen mukotrpan rad. Van sebe sam zbog postignutog gola svom Hajduku. Mislim da je Hajduk imao terensku inicijativu i više poluprilika, posebno u drugom poluvremenu. Čekao sam 93 minute da uhvatim tu poziciju za udarac. Eto, uhvatio sam kako treba, lopta je iznenadila Balića i tri boda sam donio Osijeku. Ovaj pogodak posvećujem najviše onima koji su vjerovali u mene, mojoj ženi, bratu, obitelji, a najviše Bogu. Proveselio sam ga plačući u zagrljaju svog brata - izvan sebe sam od sreće!"

Na pitanje o Hajduku i derbiju u nedjelju Vitaić je dodao: "Drago mi je da Hajduk ima sedam pobjeda, ali normalno sada je moj klub Osijek, profesionalac sam te ću uvijek dati sve od sebe, ne samo protiv Hajduka već protiv svakoga. Nadam se će Hajduk na kraju osvojiti naslov, naravno ako se Osijek ne umiješa u borbu što će biti jako teško. Mislim da će Hajduk dobiti Dinamo u nedjelju."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!