Nogomet

Momčad kola: A sad adio...

Hrvoje Vuković • ponedjeljak, 15.05.2006.

Zastor je spušten, hrvatski nogometni cirkus odigrao je svoj posljednji ovosezonski čin, a samim time i momčad kola došla je do svoje finalne etape. Ovog puta pozvani su igrači iz samo pet klubova, s tim da su Dinamo i Rijeka dali više od pola momčadi...

Slika 4 od 4.

Vratar

Slika 3 od 3.
Foto: Davor Sajko

Tihomir Bulat (Međimurje): Iz kola u kolo tupimo kako je Bulat razlog br. 1 zašto će Međimurje i dogodine igrati protiv najboljih hrvatskih klubova, a on je svoj izbor potvrdio još jednom fenomenalnom predstavom protiv Cibalije. Osim što je skinuo nekoliko dobrih udaraca gostujućih napadača, vratar Međimurja odličnu je formu potvrdio u posljednjih 15-ak minuta kada je skinuo čak dva 11-erca; pothvat koji se rijetko viđa na nogometnim travnjacima. Unatoč velikoj prednosti njegove momčadi Tihomir Bulat uspio je sačuvati netaknutu mrežu i po četvrti put zaredom upasti u momčad kola.

Obrana

Ivo Smoje (Osijek): Osijek je u zadnjem kolu u gostima protiv Kamen Ingrada uspio dohvatiti Intertoto kup, a za osigurani europski izlet dio zasluga snosi i Ivo Smoje, bivši stoper Veličana. Smoje i suigrači dosta su lako izlazili na kraj s domaćim napadačima, blokirali ih na vrijeme, pa vratar Skender i nije imao previše posla. Osim sjajne igre u zadnjoj liniji, Smoje se pojavljivao i na protivničkoj polovici gdje je nakon duplog pasa s Milasom iz voleja postigao drugi gol za goste.

Slika 2 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dario Knežević (Rijeka): Daleko najbolji defanzivac na susretu računajući obje momčadi. Knežević je unatoč povezu na glavi odigrao briljantno i bez ijedne pogreške protiv Varteksa koji jedva da je i zapucao na vrata Žilića. Kod jedinog pogotka gostiju ne snosi nikakvu krivicu pošto je postignut iz slobodnog udarca, a ostatak imalo opasnih akcija riješavao je bez ikakvih problema.

Marijan Buljat (Dinamo): Rezultat 1:0 ne daje pravu sliku na terenu u derbiju Dinama i Hajduka. "Modri" su sabili protivnika na njihovu polovicu i zahvaljujući raspoloženom Pletikosi propustili poniziti Hajdukovce. U nedostatku defanzivnog posla Marijan Buljat mogao se posvetiti napadačkim akcijama, pa je tako masu puta kombinirao s Ettom na desnoj strani, ubacivao lopte u 16-erac i zasigurno bio jedan od najzapaženijih na travnjaku. Svoju dobru igru okrunio je asistencijom za jedini pogodak i tako preuzeo dio "krivnje" za veliko slavlje u Maksimiru.

Vezni red

Marko Dinjar (Osijek): Strijelac vodećeg pogotka koji je trasirao put Osijeku u Europu i uz Smoju najzapaženiji čovjek na terenu. Dinjar se odlično snašao protiv Veličana, probijao po lijevoj strani, ganjao suparnike preko cijelog terena i uvijek bio blizu akcije. Obavio je i dosta destrukcijskih zadataka visoko od gola, čime je u samom začetku razbijao napadačke planove domaće momčadi.

Mathias Chago (Dinamo): Niko Kranjčar podijelio je svega osam lopti u cijeloj utakmici i bio praktički nevidljiv svih 90 minuta za što velike zasluge idu na račun Dinamovog Kamerunca. Chago se zalijepio za najveću Hajdukovu zvijezdu, a bez glavnog kreatora ionako slabašni Splićani praktički nisu niti došli do Dinamovog šesnaesterca. Uz čuvanje Kranjčara, Chago je stigao i namjestiti šansu Eduardu, ali Brazilac nije uspio matirati Pletikosu. Sve u svemu, Mathias je "nevidljivi" posao obavio za čistu peticu.

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

Luka Modrić (Dinamo): Na najbolji mogući način Luka Modrić opravdao je izbornikovo povjerenje i poziv na SP u Njemačkoj. Kao i masu puta ove sezone Dinamov veznjak pretrčao je zavidnu kilometražu, uklizavao i borio se za apsolutno svaku loptu te ostavio srce i dušu na terenu. I one "glavne" zadaće nije zaboravio, pa je podijelio daleko najviše lopti od svih igrača, proigravao Bošnjaka, Eduarda i Etta, ali glavni potez napravio je u 11. minuti kada je probušio Pletikosu i lišio Hajduk svih europskih ambicija.

Igor Novaković (Rijeka): I ovaj Rijekin veznjak imao je sezonu za pamćenje. U najuspješnijoj godini kluba s Kantride u povijesti, Novaković je svoj značajan obol dao u praktički svakoj utakmici, pa tako niti ova protiv Varteksa nije bila iznimka. Već tradicionalno neuhvatljiv po desnoj strani bio je najopasniji igrač Rijeke, a to je i dokazao s dvije asistencije za preokret i pobjedu pred svojim navijačima.

Stiven Rivić (Pula Sč): Kad igra on igra i Pula, a to je dokazao i protiv iznimno motiviranog Intera. Iako su Puljani nastupili bez čak devetorice igrača, uspjeli su u za njih rezultatski potpuno nevažnoj utakmici gurnuti Inter u niži rang, iako su gosti iz Zaprešića imali i vodstvo na početku utakmice. Ipak, raspoloženi Rivić imao je nešto drugačije planove, pa je dvije minute nakon izjednačenja Halilovića izborio najstrožu kaznu koju je i sam pretvorio u pogodak. Apsolutno alfa i omega istarske momčadi koja će ga gotovo sigurno morati pustiti već ovog ljeta.

Napad

Fredi Bobič (Rijeka): Iako se ove godine nije baš pretjerano naigrao, Fredi Bobič ipak je u par navrata pokazao da definitivno nije za staro željezo. Godine su ga natjerale na manju minutažu, ali ono što dobije Fredi i iskoristi, pa je ovog puta stradao Varteks i to na kakav način. Naime 15 minuta prije kraja Bobič je ispratio jedan ubačaj Novakovića i škaricama briljantno matirao nemoćnog Mancea čime je osigurao sva tri boda svom klubu.

Dino Kresinger (Međimurje): Ovog vikenda u Čakovcu se baš kao i u Zagrebu slavilo sve do nedjeljne mise, a razlog je ostanak u Ligi te visoka pobjeda nad Cibalijom. Iako je na terenu proveo 40-ak minuta, Dinu Kresingera to nije spriječilo da se ugura u napadački duo momčadi kola. Kresinger je desetak minuta nakon ulaska iskoristio ubačaj Mostarlića za visokih 3:0, a veliko slavlje upriličio je i svojim drugim pogotkom odmah minutu nakon prvog, ovaj put na asistenciju Habuša.

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!