SP 2006.

"Vatreni" otputovali u Njemačku

HINA • četvrtak, 01.06.2006.

Nakon dva tjedna priprema hrvatska nogometna reprezentacija danas je iz zagrebačke zračne luke Pleso otputovala u Njemačku. Međutim, ne u svoju bazu u Bad Brueckenau, već u Wolfsburg gdje "Vatrene" u subotu očekuje pripremna utakmica protiv Poljske. Četiri dana kasnije hrvatske vrsta će odmjeriti snage i protiv Španjolske u Ženevi.

"U Njemačku odlazimo spremni i maksimalno motivirani. Naše ambicije su jasne, želimo plasman u drugi krug svjetskog prvenstva", kazao je hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar, neposredno prije leta za Njemačku. Niko Kovač je već otputovao u zemlju domaćina World Cupa, na pregled leđa te će se reprezentaciji pridružiti u četvrtak navečer u Wolfsburgu. Igor Tudor, čija je žena rodila sina Roka, reprezentaciji se priključuje u nedjelju, nakon utakmice s Poljskom.

"Niko Kovač je na terapijama i vrlo vjerojatno ga sljedećih pet, šest dana nećemo forsirati", pojasnio je Kranjač, te dodao: "Šimunić se posljednja dva dana ne žali na bolove, ali morat ću pričekati liječničku prognozu."

Reprezentacija je prema Njemačkoj krenula nešto iza 15 sati, a nakon dolaska u Wolfsburg igrače očekuje večernji trening. U petak su na rasporedu dva treninga, te utakmica u subotu. Izbornik je već najavio koji će sastav suprostaviti Poljacima.

"Igrat će Pletikosa - Šimić, R. Kovač, Šimunić (Tomas) - Srna, Tudor, N. Kovač (Modrić), Babić - Kranjčar - Klasnić, Pršo," otkrio je hrvatski strateg.

Na vratima će priliku ponovo dobiti Stipe Pletikosa. "Butina trenira, dižemo ga i vraćamo u formu. Koliko će biti spreman vidjet ćemo u preostale dvije pripremne utakmice. Bez obzira na sve, konačnu odluku ću ipak donijeti sat vremena prije utakmice s Brazilom," pojasnio je Kranjčar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!