SP 2006.

Kranjčar: Spremni smo za Brazil

HINA • ponedjeljak, 12.06.2006.

Nakon mjesec dana priprema i četiri ogledne utakmice došao je trenutak istine za hrvatsku reprezentaciju. Za nešto više od 24 sata "vatrene" očekuje prvi ogled svjetskog prvenstva i to najteži mogući ispit, dvoboj protiv aktualnih svjetskih prvaka.

"Dobro smo se pripremili, naporno i kvalitetno smo radili i vrlo sam optimističan," poručio je hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar. Hrvatska je u četiri pripremne utakmice upisala tek jednu pobjedu (Austrija), jedna utakmica je završila bez pobjednika (Iran), dok je u posljednja dva nastupa upisala poraze od Poljske i Španjolske.

Tijekom priprema Kranjčar je imao velikih problema sa zdravstvenim kartonom igrača. Josip Šimunić je ozlijedio koljeno, a Niko Kovač koljeno i leđa, Ivica Olić ima problema s mišićem, dok je sedam igrača imalo teži ili lakši oblik crijevne viroze. Dio kritičara zamjerio je Kranjčaru i stručnom stožeru na velikim broju pripremnih utakmica i čestim putovanjima, hrvatski igrači prešli su više od 4.000 kilometara, no Kranjčar je čvrsto branio plan rada.

"Igrači su optimalnu formu dosegli kroz prijateljske utakmice i uvjeren sam kako smo načinili pravi potez," istaknuo je Kranjčar.

Dan uoči puta u Berlin hrvatski izbornik je za javnost zatvorio trening. Prema propisima Međunarodne nogometne federacije (FIFA) svaka reprezentacija ima pravo na jedan zatvoreni trening i Kranjčar se odlučio za posljednji. U miru, bez znatiželjnih pogleda, hrvatski igrači su odrađivali posljednje zadatke.

"Trebao nam je mir kako bi se posve koncentrirali za Brazil. Bod protiv svjetskih prvaka bio bi uspjeh, no zašto ne razmišljati i o pobjedi. Moramo se postaviti čvrsto iza lopte i ne dozvoliti suparnicima lagane šuteve s ruba kaznenog prostora," dodao je hrvatski strateg.

Kranjčar nema dvojbi oko sastava i na travnjak Olimpijskog stadiona u Berlinu istrčat će Pletikosa - Šimić, Robert Kovač, Šimunić - Srna, Tudor, Niko Kovač, Babić - Niko Kranjčar - Pršo i Klasnić.

"Ova momčad ima znanje i kvalitetu suprotstaviti se svjetskim prvacima," poručio je Kranjčar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!