SP 2006.

Kovač: S lakoćom sam čuvao Ronalda

Hrvoje Vuković • srijeda, 14.06.2006.

Jedan od najboljih pojedinaca sinoćnje utakmice Robert Kovač izjavio je nakon susreta kako je iznenađen što mu je Ronaldo zadavao tako malo problema...

"Ne znam što mu se dogodilo. Nije uopće trčao i samo je stajao ispred nas. Vjerojatno je bio umoran. Jedva se dotakao lopte. Bilo ga je lako čuvati. Igrao sam već prije protiv njega i tada je to bila sasvim druga priča", izjavio je Kovač, a sličnog dojma bio je i Joe Didulica: "Volio bih vidjeti statistiku koliko je pretrčao. Mislim da je napravio tri, četiri šprinta od deset metara. Bio sam uistinu iznenađen".

No, Šimunić je stao u obranu Il Fenomena: "Ronaldo je najopasniji igrač na svijetu. Stvarno ne znam o čemu svi govore i siguran sam da će zabit četiri, pet golova na turniru. Pričekajte malo i vidjet ćete."

S druge strane, Brazilci su stali u obranu svog napadača, a osvrnuli su se i na kompletnu utakmicu. Prvi je progovorio izbornik Parreira: "Izazov nije samo prva utakmica. Uz to što dugo nismo igrali zajedno susreli smo se sa vrlo dobrom ekipom koja je odlično markirala naše igrače. Mislim da je utakmica bila izjednačena, s tim da smo imali više udaraca na gol, ali nismo uspjeli nametnuti svoj ritam igre".

Strijelac jedinog pogotka Kaka također smatra kako njegova momčad mora igrati bolje želi li do šestog naslova: "Jedina bitna činjenica je da smo uzeli tri boda, no moramo se više kretati, biti kreativniji i bolje markirati protivnike. Osjećali smo veliku odgovornost, pošto smo igrali prvu utakmicu i to protiv najjačeg suparnika u grupi - respektiramo Australiju i Japan, no jači smo od njih. Ovakva pobjeda nije idealna i mislim da ćemo sljedeću utakmicu odigrati puno bolje, jer smo skinuli dio pritiska sa sebe", završio je Brazilac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!