Vodeni sportovi

Stjepan posljednja nada

Hrvoje Vuković • subota, 19.08.2006.

Iako su u polufinalnoj utrci K-2 na 100 metara hrvatski kajakaši Mićo i Stjepan Janić ostvarili drugo mjesto, nažalost u finalu nisu uspjeli ponoviti takav rezultat...

U svom prvom pokušaju Hrvatska nije uspjela doći do medalje na Svjetskom prvenstva u kajaku i kanuu na mirnim vodama što se održava u mađarskom gradu Szegedu. Braća Mićo i Stjepan Janić nastupili su u finalnoj utrci discipline K-2 na 1000 metara i zauzeli šesto mjesto.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U godini kada se najbolji svjetski kajakaši i kanuisti uglavnom čuvaju kako bi tempirali formu za Olimpijske igre, Janići su ostvarili dosta dobar rezultat, iako su se neki potiho nadali i medalji. Zlato su odnijeli Mađari Gabor Kucsera i Zoltan Kammerer s vremenom 3:17.791, srebro je pripalo Nijemcima Rupertu Wagneru i Andreasu Ihleu (+01.284s), dok su treće mjesto osvojili Tomasz Gorski i Adam Seroczynski iz Poljske (+02.246).

Naši reprezentativci završili su utrku za 3:21.571 minute, sa 3.780 sekundi zaostatka za pobjednicima. Sutra je na rasporedu finale discipline K-1 500m u kojoj će nastupiti Stjepan Janić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!