Nogomet

Rasističke uvrede za igrača Blackburna

Ivan Pašalić • subota, 21.10.2006.

Tijekom utakmice 1. kola skupine Lige Uefa tamnoputi igrač Blackburna Benny McCarthy bio je vrijeđan rasističkim uvredama...

28-godišnji Južnoafrikanac se požalio Uefi da je bio vrijeđan rasističkim uvredama od strane igrača Wisle Krakow Nikole Mijailovića. " Obavijestio sam suca na poluvremenu da sam vrijeđan, ali utakmica se nastavila i ponovo sam bio meta uvredama.", rekao je McCarthy.

Veliku bunu izazvao je i trener Blackburna Mark Hughes. Izjavio je: " To je odvratno. Uefa bi trebala poduzeti veliku akciju. Veoma je bitno što mi ovakve ispade prijavljujemo Uefi jer za njih nema mjesta u sportu. To se mora osujetiti."

Uefa se izjasnila i rekla da je McCarthy već dugo godina u profesionalnom nogometu i nema razloga da mu ne vjeruju te da će poduzeti istragu. Wisla Krakow se izjasnila da je istraga već poduzeta i da ništa nije otkriveno. Otkrije li Uefa da su se rasističke uvrede zbilja dogodile onda Wisli Krakow i Nikoli Mijailoviću slijede velike kazne.

Zaista je sramota da se to događa u suvremenom nogometu i ostalim sportovima. Iz dana u dan stižu nove priče o uvredama na račun tamnoputih sportaša. Ne smijemo se zavaravati i reći da to ne postoji i u Hrvatskoj te da mi koji svijet i sport gledamo onako kako bi ga svi trebali gledati u glas kažemo: " Let's kick racism out of football!"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!