Tenis

Čačić: "Ljubičić se neće povući ako ostane zdrav"

Igor Petrinović • subota, 25.11.2006.

Bila je ovo najuspješnija godina, kako za hrvatski tenis tako i za Hrvatski teniski savez. Pri samom kraju tekuće 2006. sezone Hrvatska po prvi puta ima dvojicu tenisača, Ivana Ljubičića i Marija Ančića među 10 najboljih na svijetu, a u HTS-u trljaju ruke jer je trenutni višak prihoda za 2006. godinu veći od 1,2 milijuna kuna...

Na redovnoj Skupštini HTS-a održanoj u zagrebačkom hotelu Panorama, Predsjednik saveza Radimir Čačić sažeo je rad i promjene u savezu u protekle dvije godine riječima: "Mi smo sada sustav, a ne zbir slučajeva." Razlog Čačićeva zadovoljstva su sređene financije i saniranje svih dugova, obnovljeni Nacionalni teniski centar i odlični rezultati Marina Čilića te mlađih reprezentativnih kategorija. "Imamo solidan temelj u koji smo i mi nekoliko ciglica ugradili." U HTS-u također intenzivno rade na pojačavanju marketinških i komunikacijskih aktivnosti, kako s medijima tako i sa sponzorima.

No, i Čačiću je jasno da je puno posla ostalo. Vrh piramide je posložen, no baza zahtjeva još puno dorade. "Najozbiljniji zalogaj je postavljanje hijerarhije vrijednosti klubova po kvaliteti, po rezultatima i po angažmanu u radu s mladima. Tu je i problem sudačke organizacije koja do sada nije ni postojala, te trenerske struke za koju su postavljeni neki okviri, a do jučer je vladao kaos", rekao je Čačić.

Ono što je definitivno savezu dalo "vjetar u leđa" i pomoglo u riješavanju mnogih problema je prošlogodišnje osvajanje Davis Cupa. Zato Predsjednika i sve u HTS-u veseli činjenica da su hrvatski tenisači pokazali veliki entuzijazam da vrate naslov pobjednika u Hrvatsku. Uz to, Čačić vjeruje da se Ljubičić neće povući iz reprezentacije ostane li zdrav.

"Ljubo je na kraju sezone bio u takvom zdravstvenom stanju da je zbog toga izgubio treće mjesto na svjetskoj ljestvici. Potpuno razumijem njegovu odluku o povlačenju, ali siguran sam da ukoliko mu zdravlje dozvoli da će biti tu i da se neće povući", rekao je Čačić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!