Tenis

Federer "samljeo" Roddicka

Igor Petrinović • četvrtak, 25.01.2007.

Švicarac Roger Federer odigrao je još jednu čudesnu tenisku partiju i postao prvi finalist Australian Opena eliminiravši u polufinalu Amerikanca Andya Roddicka u tri laka seta. Federer je u jednom trenutku osvojio 11 gemova u nizu te samo njemu svojstvenom dominacijom slomio tenisača iz samog svjetskog vrha...

Trebao je to biti najbolji meč turnira. Susret trenutno dvojice najboljih tenisača na svijetu. Ili barem dvojice u najboljoj formi. Trajao je samo 83 minute.

Roger Federer poigrao se sa Andyem Roddickom u polufinalu Australian Opena. Sa super-uvjerljivih 6:4, 6:0, 6:2 Švicarac je ušao u svoje sedmo Grand Slam finale u nizu. Tamo čeka pobjednika drugog polufinalnog ogleda između Tommya Haasa i Fernanda Gonzaleza koji igraju u petak ujutro.

Dvoboj Federera i Roddicka praktički je trajao samo prvih osam ili devet gemova prvog seta. Prevedeno, 30-ak minuta. Naime, do tog trenutka Federer i Roddick su jedan drugom svaki oduzeli po jedan servis, te se pri 4:3 za Roddicka činilo da dvojica tenisača idu prema tie-breaku prvog seta.

Ipak, tako nešto nije se dogodilo budući da je Federer u još jednoj teniskoj predstavi s nekog drugog svijeta osvojio sljedećih 11 gemova. Toliko je bio dominantan da je s prijelaza iz prvog u drugi set svoja tri uzastopna servisa osvajao sa 40:0, a onda je i Roddickov servis dobio sa 0:40. Tek toliko da se zna tko je gazda.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Roddick je mogao servirati i 228 km/h i vrlo dobrih 63 posto prvog servisa, ali Švicarac je unatoč svemu osvojio više poena na Roddickov servis nego što ih je osvojio sam Roddick. Međusobni omjer ove dvojice tenisača sada je 13:1 u korist Švicarca, a jedini meč Roddick je dobio još 2003. godine u Montrealu. Što se tiče omjera s dvojicom potencijalnih suparnika u finalu, Federer je protiv Haasa posljednji puta izgubio na Australian Openu 2002. godine, dok sa Gonzalezom ima perfektnih 9:0.

Australian Open, tenisači, polufinale: Roger Federer (Švicarska, 1) - Andy Roddick (SAD, 6) 6:4, 6:0, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolGrand Slam
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!