SP 2006.

Parreira odredio sastav za Hrvatsku

Bernard Jurišić, HINA • četvrtak, 04.05.2006.

Brazilski izbornik Carlos Alberto Parreira više od mjesec dana prije prvog susreta na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj protiv naše reprezentacije, obznanio je sastav koji će istrčati 13. lipnja u Berlinu...

"Svjetsko prvenstvo će otvoriti momčad koja je odigrala završnu utakmicu u kvalifikacijama protiv Venezuele. Naravno, ukoliko će do lipnja svi ostati zdravi", poručio je brazilski strateg.

Prema tomu, momčadi Zlatka Kranjčara suprostavit će se ovih 11 Brazilaca: Dida - Cafu, Juan, Lucio, Roberto Carlos - Kaka, Emerson, Ronaldinho, Ze Roberto - Ronaldo, Adriano.

Parreira je otklonio dvojbu glede napadačkog dvojca s kojim će krenuti u Svjetsko prvenstvo. "Ronaldo i Adriano započinju prvenstvo, to su zaslužili svojim dosadašnjim igrama. Daljni rezultati na SP-u i razvoj situacije pokazat će hoćemo li nešto mijenjati u sastavu", rekao je izbornik Selecaoa, te dodao kako će Ronaldinho imati potpunu slobodu u igri.

"Bilo bi glupo i neozbiljno da mu ja sada dodijelim neku drugu ulogu. Jedina razlika je što je Ronaldinho u Barceloni najveća zvijezda, dok u reprezentaciji taj status dijeli s još nekoliko igrača", zaključio je Parreira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!