SP 2006.

Tudor i Babić "okrugli", četiri austrijska debitanta

Bernard Jurišić • srijeda, 24.05.2006.

Utakmicom protiv Austrije, Dario Šimić još se malo približio rekorderu po broju nastupa u državnom dresu, Robertu Jarniju. Igor Tudor ušao je u "Top 10", dok su s druge strane čak četvorica debitanata nastupila za Austriju...

Dario Šimić sa 77 nastupa najbogatiji je aktualni reprezentativac u hrvatskom dresu. Nedostaju mu još četiri nastupa da dostigne rekordera Roberta Jarnija (81), a s obzirom da Šimić ima "tek" 31 godinu, nastavi li igrati na visokoj razini mogao bi biti prvi koji će dosegnuti magični "Klub 100" nastupa u reprezentativnoj majici.

Među 10 reprezentativaca s najviše nastupa iz ove generacije nalaze se i braća Kovač. Kapetan Niko je na 7. mjestu s 56 nastupa, Robert nakon Austrije dijeli 8. mjesto s Igorom Štimcem (53).

Slika 1 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nastupom u Beču, među 10 se uvrstio i Igor Tudor, kojem je izlazak na stadion Ernst Happel bio 50. put da to čini u reprezentativnom dresu.

Brojku nastupa zaokružio je i Marko Babić, koji je odličnom igrom obilježio svoj 30. nastup za reprezentaciju. "Mini-jubilej" imali su Balaban i Tokić, kojima je Beč bio 25. nastup.

U odnosu na našeg današnjeg protivnika, vidiljivo je da je hrvatska reprezentacija neusporedivo iskusnija i uigranija. Austrija je protiv Hrvatske igrala s čak četvoricom debitanata (Leitgeb, Prager, Janko i Fuchs) u stvaranju momčadi koja će biti domaćin Europskom prvenstvu 2008. godine.

Ni ostali reprezentativci Austrije koji su nastupili nisu pretjerano bogati reprezentativnim iskustvom. Najviše nastupa među njima ubilježio je Aufhauser (30), a svi zajedno, 15 igrača koji su nastupili imaju ubilježenih 155 nastupa za svoju reprezentaciju. Tek nešto više od 10 po igraču.

S druge strane, 17 hrvatskih reprezentativaca koji su nastupili u Beču skupili su respektabilnih 580 nastupa, nešto više od 34 nastupa po igraču. Upravo ta uigranost i iskustvo, uz naravno veći kvalitet i igračku klasu naših igrača, bili su najveća prevaga u visokoj pobjedi Hrvatske od 4:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

SkrolSP 2006.Hrvatska
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!