Ostali sportovi

U Imotskom okršaji Engleska - Irak, Srbija - Crna Gora

Bernard Jurišić • četvrtak, 01.06.2006.

Imotski će narednog vikenda biti domaćin iznimno zanimljivom sportskom događaju. Reprezentativci 13 zemalja stigli su u dalmatinsku zagoru na Europske budo igre 2006., a očekuju se neki zaista zanimljivi međudržavni okršaji...

Na budo igrama će sudjelovati ukupno 13 reprezentacija, a zanimljivo je da će u Imotskom svoju prvu sportsku prezentaciju imati samostalne reprezentacije Srbije i Crne Gore, koje su odnedavno neovisne države.

Posebna atrakcija turnira bit će reprezentacija Iraka, koja bi mogla ukrstiti koplja s Englezima, najvećim saveznikom SAD-u u vojnoj okupaciji ove bliskoistočne zemlje.

Jedan od najzaslužnijih za dovođenje ove zanimljive manifestacije u mali grad kao što je Imotski, je izbornik hrvatske reprezentacije Hrvoje Znaor, a čelnici Grada u županije Splitsko-dalmatinske spremno su se prihvatili organizacije. Bit će ovo najveći međunarodni sportski događaj u povijesti grada na samoj granici Hrvatske i BiH.

Natjecanje započinje u petak 2. lipnja i traje do nedjelje 4. lipnja, a borilačke vještine na imotskom tatamiju prikazat će borci iz Hrvatske, Belgije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Češke, Engleske, Iraka, Italije, Njemačke, Slovenije, Srbije, Škotske i Švedske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!