Ostali sportovi

Vlada RH stala iza Rijeke 2013.

Bernard Jurišić • srijeda, 28.06.2006.

Vlada Republike Hrvatske podržala je kandidaturu Rijeke za dobivanje domaćinstva Mediteranskih igara 2013. godine. Već prije svoju potporu ovom projektu dao je i Hrvatski olimpijski odbor, pa će se najveći grad na Kvarneru i četvrti put upustiti u borbu...

Rijeka je dvaput dosad bila izigrana od Izvršnog odbora Mediteranskih igara, koji je kandidaturu Rijeke pretpostavljao kandidaturama gradova iz Tunisa, Španjolske i Italije.

Rijeka bi u kandidaturu za MI 2013. trebala ući jača nego ikad, s velikim adutima među kojima je i novi stadion na Rujevici, na kojem bi Igre bile otvorene i zatvorene.

Vlada RH odlučila je stati iza projekta i dati garanciju za preuzimanje dijela troškova organizacije, koji se procjenjuju na oko 232 milijuna eura, a koji bi se pokrili iz proračuna Primorsko-goranske županije, grada Rijeke, ostalih gradova i općina, te prihodima od promotivnih aktivnosti.

Odluka o domaćinu MI 2013. donijet će se sljedeće godine, a lista kandidata još nije poznata. Uz Rijeku, kao kandidati su se pominjali neki gradovi iz Grčke, Sirije i Turske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!