SP 2006.

Blatter: "Najbolje SP dosad"

Bernard Jurišić • srijeda, 28.06.2006.

Predsjednik Fife Sepp Blatter izjavio je u intervjuu jednom njemačkom dnevniku kako je ovo Svjetsko prvenstvo najbolje dosad. Uz pohvale organizatorima, lukavi Švicarac komplimentima je obasuo i njemački "elf"...

""Ovo je najbolje SP svih vremena, nikada dosad nije se dogodilo da je neki događaj emocionalno vezao toliki broj ljudi. Također, i nogomet je vrhunske kvalitete", rekao je Blatter i s pohvalama nastavio i prema nogometnoj momčadi domaćina. "Njemačku momčad nosi entuzijazam čitave zemlje. Počinjem se pitati: 'Tko može zaustaviti ove Nijemce'"?.

Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj zaista je na najvišoj organizacijskoj razini, što se od Nijemaca i očekivalo. Upravo iz tog razloga mnogi su već sad skeptični kako će sve skupa izgledati u Južnoj Africi za četiri godine, ili negdje u Južnoj Americi nakon toga.

Fifina politika koju je plasirao Blatter, da se domaćini Svjetskih prvenstava smjenju po "kontinentalnom ključu" svake četiri godine, u Europi je već u mnogim krugovima proglašena "odlukom otprilike dobrom koliko i odluka da se na SP suci dovode po 'kontinentalnom ključu'".

Već sad se sa sigurnošću može reći da se Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine ni u jednom elementu neće moći nositi s onim što je napravljeno u Njemačkoj. Ni organizacijski, ni po broju navijača koji će se zaputiti na "daleki jug" da bi osjetili čari mundijala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!