Rukomet

Podravka se poigrala s lokosicama

Ivor Krapac • subota, 06.05.2006.

Podravka Vegeta potvrdila je kvalitetu i napravila golem korak prema obrani naslova hrvatskih prvakinja. Koprivničke rukometašice su u prvoj utakmici finala doigravanja u Zagrebu s 36:22 (20:10) razbile domaću Lokomotivu, naznačivši već na otvaranju u kojem će smjeru ovaj susret otići...

1. HRL, prva utakmica finala rukometašica
LOKOMOTIVA - PODRAVKA VEGETA 22:36 (10:20)
Zagreb, Dvorana II Doma sportova, 500 gledatelja
Suci: Gubica (Petrijevci) i Milošević (Osijek).

Lokomotiva: Grubišić (9), Jelčić (2), Čop 1, Lovrić, Peraica, Penezić 2(1), Arslanagić 5, Pušić 6(1), Levanić 1, Milanović-Litre 2, Vrdoljak 2, Veselovac 2, Kolega 1(1), T. Golubić. Trener: Nedeljko Lalić.

Podravka Vegeta: Stančin (9+2), Galkina (1+2), Vresk 4, Hrgović 1, Kožnjak, D. Golubić 3, Palčić 3, Hodak 2, Zebić, Horvat 1, Franić 2(1), Pasičnik 7(3), Naukovič 8(4), Tatari 5. Trener: Josip Šojat.

Sedmerci: Lokomotiva 3/7, Podravka Vegeta 7/8
Isključenja: Lokomotiva 6 min., Podravka Vegeta 6 min.
Igračica utakmice: Barbara Stančin (Podravka Vegeta).

Podravka je trebala samo desetak minuta za odlazak do vodstva od 7:2, što je u nastavku samo povećavala, ubijajući svaku nadu potpuno nemoćnoj domaćoj ekipi. Barbara Stančin branila je odlično, obrana je funkcionirala podjednako dobro, uz vodeću ulogu borbene i angažirane Svitlane Pasičnik, dok o napadu dovoljno govori 20 postignutih golova na poluvremenu i 36 na kraju utakmice. Da je trebalo, gošće su vjerojatno mogle i preko 40...

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Lokomotiva je ipak bila razinu ispod i jednostavno nije mogla parirati Koprivničankama. Maida Arslanagić imala je povremene bljeskove, no sveukupno nije pružila ono što se tražilo, Nikica Pušić živnula je tek u drugom poluvremenu, Maja Čop bila je odsječena na crti... I pored svega toga, lokosicama se još dogodilo i previše tehničkih pogrešaka, vjerojatno uvjetovanih nervozom zbog nemoći da ozbiljnije priprijete suparnicama.

Rezultatski, uz već spomenutih 7:2, i sve ostalo išlo je na mlin gošći iz Koprivnice. U 22. minuti bilo je već 13:5, na poluvremenu okruglih 20:10, u 40. minuti 27:14, a u 52. maksimalnih 15 pogodaka razlike, 31:16. I na kraju samo malo manje, završnih 36:22; bez ikakvih dvojbi.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Ljerka Vresk i Svitlana Pasičnik zabijale su iz kontri, Marina Naukovič izvana i iz sedmeraca, Miranda Tatari prodala nekoliko prodora prema crti... Naravno, tu je bila i već spomenuta raspoložena Stančin na vratima, sveukupno sasvim dovoljno za dolazak bod do obrane titule hrvatskih prvakinja.

Podravka ima priliku zaključiti priču u utorak u Koprivnici, pred svojim navijačima, a obzirom na danas prikazano - teško je očekivati da će im ovaj naslov izmaknuti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!