Nogomet

Maradoni u Napulju oduzet Rolex

Boris Marić • srijeda, 07.06.2006.

Diego Armando Maradona stigao je u Napulj s namjerom da nastupi u dobrotvornoj akciji. Financijska policija imala je druge namjere...

Diego Armando Maradona, legenda Napulja i talijanskog klupskog nogometa, doživio je neugodnosti pri povratku u grad u kojem se smatra živom legendom. Financijska policija ga je nakon dolaska na napuljski aerodrom privela i oduzela mu dva sata marke Rolex, a sve zbog poreznog duga prema državi koji se procjenjuje na 31 milijun eura. Dug je nastao u vrijeme kada je Maradona igrao za Napoli, krajem 80-tih i početkom 90-tih.

"Rekao sam im da je to bilo prije 20 godina, no nisu se obazirali", izjavio je razočarani Maradona. Objašnjenje policije bilo je da su satovi jedina vrijednost koju je Maradona imao u tom trenutku na sebi, te su mu iste oduzete zbog presude po kojoj mu se oduzima sva imovina i stavlja na raspolaganje državi u trenutku kada dođe u posjed istih. Prema policijskim izvorima, procijenjena vrijednost oduzetih satova iznosi oko deset tisuća eura.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!