Rukomet

Pobjeda i Karlovcu

Ivana Strahija • ponedjeljak, 23.10.2006.

Možemo kazati da su sada konačno sve momčadi I HRL ubilježile barem po pobjedu. Naime, Karlovac je odigrao najbolju utakmicu sezone i porazio Crikvenicu sa visokih +14. Tome je dakako bila zaslužna i vrlo loša predstava gostujuće momčadi, no domaćini su ipak konačno pokazali svoje rukometno znanje i zasluženo upisali pobjedničke bodove.

Poreč i Split remizirali su nakon vrlo uzbudljivog susreta. Obje su momčadi bile nabrijane osvojiti oba boda, pa se tijekom prvog dijela susreta izmjenjuju u vodstvu. Sredinom drugog dijela Poreč stvara +5 i kad se već činilo da će bodovi ostati domaćinima Splićani se pokreću i u posljednjih desetak minuta odlučno postižu pogotke do konačnih 25:25.

Posljednji susret skupine A odigrao se u Velikoj Gorici, domaćini su ugostili Varteks di Caprio i vjerojatno požalili zbog toga. Nakon par neugodnih kola Varaždinci su počeli na parketu pokazivati konkretniju igru, koja ih je u ovom slučaju dovela na sredinu ljestvice skupine.

U grupi B vjerojatno su najsretniji bili Medvjedi, nakon uvjerljivih +10 protiv Zameta. Najviše na pobjedi mogu zahvaliti vrataru Šunjiću, koji je proradio nakon dosta lošeg početka sezone. Domaćini su bili vrlo uspješni i u napadu, pa tijekom cijelog susreta vode, ne ostavljajući gledateljima sumnju tko je bolja momčad u dvorani Doma sportova.

Moslavina je i u ovom kolu poražena. Nakon što su im Međimurci 'natrpali' 51 pogodak, nisu ih štedjeli ni Dubravčani, koji su mrežu Kutinjana napunili sa 40 pogodaka. Iako na početku susreta uspješno pariraju domaćinima, igrači Moslavine uskoro posustaju što naravno daje prigodu domaćinima da odigraju svoju igru i na kraju zasluženo pobjede.

Perutnina Pipo IPC slavila je u gostima ovog vikenda. Nakon početnog vodstva gostiju iz Čakovca Đakovčani se vraćaju i izjednačuju, da bi u drugom dijelu igrači Perutnine u potpunosti preuzeli parket i postigli zavidnih +9.

Nexe ja na svom terenu zadržao bodove, odlijepivši se od dna ljestvice grupe B. Pobjedom nad Metkovićem, s tijesnih 27:25, nakon uvjerljivijeg vodstva od čak +9 sa poluvremena, Našičani su se uvrstili među čak pet momčadi sa po osam bodova, što jamči zanimljiv rasplet prvenstva.

I HRL muški, 8. kolo:

Rezultati
Grupa A
Poreč – Split 25:25 (12:13)
Karlovac – Crikvenica 28:14 (15:7)
Gorica – Varteks di Caprio 27:30

Neodigrani susret: Osijek Elektromodul – Zagreb.

Grupa B
Dubrava – Moslavina 40:27 (18:13)
Đakovo - Perutnina Pipo IPC 31:40 (16:16)
Nexe – Metković 27:25 (17:8)
Agram Medveščak – Zamet 35:25 (18:12).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!