Tenis

Hrvatski dvoboj na startu Indoorsa

Ivor Krapac, Dario Dodić • subota, 27.01.2007.

Točno u podne održan je ždrijeb drugog po redu ATP turnira PBZ Zagreb Indoors. Nakon ždrijeba jedna je stvar sigurna - jednog Hrvata sigurno nećemo gledati u drugom kolu...

U press-centru Doma sportova održan je ždrijeb Zagreb Indoorsa. Prvi nositelj i prošlogodišnji pobjednik, Ivan Ljubičić, igrat će u prvom kolu protiv Roka Karanušića, a boljeg iz tog meča u drugom kolu očekuje pobjednik dvoboja Feliciano Lopez - Stefan Koubek.

Ivo Karlović odmjerit će snagu s Čehom Jirijem Vanekom, dok će Marin Čilić nastup u drugom kolu tražiti protiv osmopostavljenog Francuza Arnauda Clementa. Drugi nositelj turnira Marcos Baghdatis u prvom će kolu igrati protiv Florenta Serre.

Vezane vijesti

Susret dva domaća predstavnika već na startu nikada nije najsretnija vijest za vodeće ljude turnira, pa tako ni u ovom slučaju. Direktor Branimir Horvat i njegov zamjenik Goran Ivanišević nadali su se da će svi hrvatski aduti biti razdvojeni u prvom kolu, no izvlačenje je donijelo drugačij rasplet - Ivan Ljubičić će se na početnom koraku prema obrani naslova sudariti s Rokom Karanušićem.

Ljubo će u svoj prvi ogled s Rokom ući kao izraziti favorit, a pobjeda bi mu već na drugoj prepreci mogla donijeti reprizu prošlogodišnjeg finala.

Potencijalni suparnik u osmini finala je Austrijanac Stefan Koubek, koji će u dvoboju ljevorukih igrača tražiti prolaz protiv Feliciana Lopeza, a vrijedi dodati da su u tom dijelu ždrijeba i Thomas Johansson i Julien Benneteau (potencijalno četvrtfinale), te Mihail Južnji i Fernando Verdasco (mogući polufinalni suparnici).

Ivo Karlović, koji već nekoliko dana trenira u Domu sportova, tražit će prolaz u osminu finala u dvoboju s 28-godišnjim Čehom Jirijem Vanekom, 103. na svijetu. Vaneku više odgovara zemljana podloga i Karlo bi na dosta brzom dvoranskom taraflexu trebao biti favorit, no oprez je uvijek dobrodošao...

Ukoliko uspješno riješi svoj prvi međusobni susret s Vanekom, Ivo će se na drugoj prepreci susresti s boljim iz startnog ogleda Francuza Michaela Llodre i sedmopostavljenog Belgijca Kristofa Vliegena. Među mogućim četvrtfinalnim protivnicima izdvaja se treći nositelj, Šveđanin Robin Söderling, kojeg u prvom kolu čeka Francuz Gilles Simon.

U Karlovoj donjoj polovici ždrijeba nalazi se i Marin Čilić, koji je lani na startu Indoorsa iznenadio Rusa Igora Andrejeva i time ubilježio svoju prvu pobjedu karijere na ATP turnirima. I ovog ga puta očekuje težak izazov - za prolaz u osminu finala morat će preskočiti osmog nositelja Arnauda Clementa, trenutno 44. tenisača svijeta i finalista Australian Opena 2001. godine. Čilić i Clement još se nisu sastajali.

Bolji iz ovog dvoboja će u osmini finala ići na pobjednika susreta Björn Phau - Lukaš Dlouhy, dok bi u četvrtfinalu mogao čekati drugi nositelj Marcos Baghdatis.

Raspored susreta hrvatskih predstavnika po danima još nije poznat, no direktor Horvat kazao je da će se pokušati ispuniti želja Ivana Ljubičića da u prvom kolu zaigra tek u srijedu. Karlović i Čilić će na red najvjerojatnije doći ranije, u ponedjeljak ili utorak.

PBZ Zagreb Indoors, parovi prvog kola: Ljubičić (Hrvatska, 1) - Karanušić (Hrvatska, WC), F. Lopez (Španjolska) - Koubek (Austrija), T. Johansson (Švedska) - Tipsarević (Srbija), Bracciali (Italija) - Benneteau (Francuska, 6), Južnji (Rusija, 4) - Mahut (Francuska), Starace (Italija) - kvalifikant, Santoro (Francuska) - kvalifikant, Gicquel (Francuska) - Verdasco (Španjolska, 5), Vliegen (Belgija, 7) - Llodra (Francuska), Vanek (Češka) - Karlović (Hrvatska), Seppi (Italija) - kvalifikant, Simon (Francuska) - Söderling (Švedska, 3), Clement (Francuska, 8) - Čilić (Hrvatska, WC), Dlouhy (Češka) - Phau (Njemačka), Dancevic (Kanada) - kvalifikant, Serra (Francuska) - Baghdatis (Cipar, 2, WC).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!