Rukomet

Podravki 13. naslov prvakinja Hrvatske

www.koprivnica.net • utorak, 09.05.2006.

Rukometašice Podravke osvojile su 15. naslov prvakinja u povijesti kluba i 13. u samostalnoj Hrvatskoj. Nakon što su u prvom susretu finala u Zagrebu svladale Lokomotivu 36:22, u uzvratu u Koprivnici slavile su 30:22...

FINALE DOIGRAVANJA, DRUGA UTAKMICA

PODRAVKA VEGETA - LOKOMOTIVA 30:22 (16:9)
KOPRIVNICA - Sportska dvorana. Gledatelja oko 400. Suci: Posavec i Sokol (oba Varaždin).

PODRAVKA VEGETA: Stančin (18), Galkina, Vresk, Hrgović 2, Kožnjak, D. Golubić 5, Palčić, Hodak 3, Zebić, Horvat, Franić 3, Pasičnik 8(2), Naukovič 9(1), Tatari. Trener: Josip Šojat.
LOKOMOTIVA: Grubišić (6), Jelčić (6), Čop 2, Lovrić 3, Peraica 3, Penezić 1, Arslanagić 6(3), Pušić 3, Levanić 2, Milanović-Litre, Vrdoljak 1, Veselovac, Kolega 1, T. Golubić. Trener: Nedeljko Lalić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(3), Lokomotiva 4(3).
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 min. (Naukovič, Palčić), Lokomotiva 6 min. (Arslanagić 2+2, Penezić).
IGRAČICA UTAKMICE: Barbara Stančin (Podravka Vegeta).

Već nakon Podravkine uvjerljive pobjede u prvoj finalnoj utakmici doigravanja u Zagrebu (36:22), bilo je jasno da će uzvratna utakmica biti formalnost. U utorak je Podravka u Koprivnici rutinski odradila zadaću, odigrala utakmicu 's pola gasa', ali i to je bilo dovoljno za sigurno pobjedu nad Lokomotivom. Gošće su pružile solidan otpor, u svakom slučaju su se držale bolje nego u subotu, no Koprivničanke su ove sezone jednostavno prejake za sve suparnike u hrvatskim okvirima. Šteta je što finale nije popratio veći broj gledatelja, no oni koji su došli pokazali su da su istinski ljubitelji rukometa i zato im treba čestitati.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Uzvratni susret obilježila je Barbara Stančin, koja je u prvom dijelu skinula tek šest lopti, no u nastavku je značajno popravila učinak i s ukupnih 18 obrana je prvo ime susreta. Skinula je i nekoliko zicera Lokosicama, koje se nakon tih promašaja više nisu uspjele vratiti.

Odličnu je ocjenu zavrijedila i borbena Svitlana Pasičnik, postigla je osam pogodaka i davala impuls Podravkinoj igri. Iako je umjesto nje u 25. minuti ušla Kristina Franić, Josip Šojat vratio je Cvitu na parket kako se u posljednjih desetak minuta ne bi dogodilo nešto nepredviđeno. Lokomotiva se potkraj utakmice uspjela približiti na pet razlike, na kraju je zarvšilo sa plus osam. Kod domaćih je vrlo dobra bila i Dijana Golubić, dok su Lokosice bile u većem dijelu susreta podređeni suparnik, a razočarala je Maida Arslanagić zbog velikog broja promašaja.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Pobjednički pehar i zlatne medalje za osvojeni naslov prvakinja Hrvatske rukometašicama Podravke Vegete predao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Željko Kavran, dok je Lokomotivinim igračicama srebrne medalje i pokal za drugo mjesto uručio tajnik HRS-a Damir Poljak. Podravki je ovo 15. naslov u 50-godišnjoj klupskoj povijesti, ukupno 13. u samostalnoj Hrvatskoj. Koprivničanke su bez poraza uzele i 12. 'duplu krunu', koju su vratile nakon dvije sezone. U pretprošloj im je Lokomotiva uzela prvenstvo, u prošloj Kup, ali ove sezone nije bilo propusta.

Podravka je veliki rezultat napravila i u Europi, ušla je u finale Kupa EHF gdje će se sastati s mađarskim Ferencvarosom iz Budimpešte. Prva je utakmica na rasporedu u subotu u Mađarskoj, početak je u 16,15 sati, a TV-prijenos bit će na HTV2. Koprivničanke u Budimpeštu putuju u petak ujutro.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!