Tenis

Hrvatski trio promjenjive sreće

Branimir Korać • nedjelja, 14.05.2006.

Ivan Ljubičić, Mario Ančić i Ivana Lisjak idući tjedan bit će u akciji na ATP i WTA turnirima. Ivan i Mario igraju na ATP turniru iz Masters serije u Hamburgu dok Ivana Lisjak igra na WTA turniru u Rabatu...

Ivan Ljubičić. koji je postavljen za trećeg nositelja, ne može biti prezadovoljan ždrijebom. U prvom kolu očekuje ga Nijemac Philipp Kohlschreiber, 83. igrač svijeta, s kojim se dosad susreo tek jednom i to na betonu u Australiji ove sezone. Svladao ga je bez problema sa 7:5, 6:2, 6:1, ali na zemlji će Ivan imati više problema. Ukoliko prođe Kohlschreibera, u drugom kolu ga čeka najvjerojatnije Argentinac Jose Acasuso, tipičan zemljaš s kojim se još nije susretao na ovoj podlozi. Igrali su samo prošle mgodine u Metzu u dvorani gdje je Ivan bio bolji sa 7:5, 6:2.

Slika 1 od 1.
Foto: Ante Đorđević

Mario Ančić trebao bi imati lakši posao, barem na startu. Postavljen je za 12. nositelja, a u prvom kolu igrat će protiv kvalifikanta Alexandera Waskea. U tri dosadašnja susreta Ančić je slavio sva tri puta i njegova pobjeda ne bi smjela biti upitna. U drugom kolu igra bi protiv boljeg iz dvoboja Garcije Lopeza i Južnjija s kojima se još nije susretao.

Prvi nositelj u Hamburgu je Roger Federer koji starta protiv Rainera Schüttlera, a drugi je Rafael Nadal kojeg na startu čeka Tommy Haas.

Ivana Lisjak igra na WTA turniru u Rabatu i u prvom kolu čeka ju Ruskinja Anastazija Rodionova. Rodionova je trenutno 106. igračica svijeta, a u slučaju pobjede Ivanu bi najvjerojatnije čekao dvoboj s Emilie Loit koju je pobijedila prošle godine na US Openu.

Prva nositeljica u Rabatu je Marion Bartoli koja će igrati na startu sa Sandrom Kloesel, a druga je Jie Zheng koja čeka kvalifikanticu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!