Rukomet

Varteks - Brodomerkur: Domaćini prokockali pobjedu

Marko Breljak • subota, 25.11.2000.

Varteks di Caprio – Brodomerkur 27:27 (14:13)

Mjesto: ŠSD Graberje
Datum i vrijeme: 24.11.2000. u 18:00
Gledatelja: 300
Suci: Kasunić i Matovina iz Karlovca

Varteks di Caprio: Lacković 12 (4), Opančar, Jagačić 2, Brkinjač, Žnidarić 2, Jeftić, Radujković 2, Rodik, Turković 9, Štorga, Horvat, Posavec, B. Vujović, Golub.

Brodomerkur: Blažičko, Maraš 3, Balić 6, Tancos 11 (3), Pongračić, Jović 3, Gulin, Komar, Anušić 1, V. Vujović, Ivišić, Grgić, Bergendi 3, Sušić 1.

Obrane: Varteks di Caprio 10 (B. Vujović 10); Brodomerkur 9 (Blažičko 6, V. Vujović 3).
Isključenja: Varteks di Caprio 4 minute (Lacković 2, Žnidarić 2); Brodomerkur 4 minute (V. Vujović 2, Ivišić 2).


Da je netko ponudio Varaždincima bod u susretu sa Splićanima zasigurno bi ga prije ove utakmice prihvatili. No na kraju sa osvojenim bodom nikako ne mogu biti zadovoljni jer su oni ti, koji su bili bliži pobjedi. Najave iz Splita uoči ove utakmice pokazale su se kao “pila” naopako jer su gosti u Varaždin stigli u najjačem sastavu. Utakmica je započela podjelom cvijeća igračima Varteksa, Damiru Turkoviću, Emersonu Žnidariću i Zoranu Posavcu koji u ponedjeljak odlaze na odsluženje vojnog roka.

Domaćini su vodili od samog početka, a triput su u prvom poluvremenu imali po četiri pogotka prednosti (10:6, 11:7, 12:8 i 13:9). Ipak, na odmor se otišlo sa samo jednim pogotkom prednosti za domaće rukometaše, a nastavak nam je ponovo donio dramu i utakmicu prepunu iznenađenja u kojoj je bilo nekoliko izuzetno raspoloženih igrača. Kod gostiju su se istakli, “mozak” ekipe, Ivano Balić te Slovak Tancoš sa 11 golova. Ipak, nije bio prvi strijelac susreta jer je Blaženko Lacković postigao čak 12 golova te je bio jednostavno nezaustavljv za orbanu Brodomerkura. Visok Lackovićev učinak ne čudi jer je on ove sezone dokazao da je jedan od najboljih vanjskih igrača lige, ali je iznenađenje da je odmah njemu uz bok bio Damir Turković sa devet pogodaka. Šteta što upravo sad kad je proigrao mora u vojsku. Interesantno je napomenuti da su obojica igrača ponikli u oblžnjem Novom Marofu pa se može ustvrditi da su gosti “stradali” od marofske veze. Potpuno u sjeni ovih sjajnih partija ostao je bratski dvoboj na golu suprostavljenih momčadi. Vrijedi reći da je njega dobio Boris Vujović, jer Vlado Vujović je bio neprepoznatljiv i sa svega nekoliko obrana.

Domaćini su na kraju propustili u potpunosti iznenaditi Splićane. Vodili su 26:24 i 27:25, ali su gosti sve to stigli te ne kraju uspjeli remizirati. Da je tako završilo moraju ponajprije zahvaliti igračima Varteksa koji su ponovo posustali kada su trebali “završiti” utakmicu. Ovo je već treći susret, nakon Ekola i Zameta, koji varaždinski rukometaši olako gube te se moraju zapitati zašto je tako i poduzeti nešto da promijene tu lošu naviku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Rukomet

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!