SP 2006.

Talijanska pobjeda posvećena Pessottu

Ivana Strahija • subota, 01.07.2006.

Talijanima nisu trebali ni produžeci ni penali, već su svoj prolazak u pretposljednji krug Svjetskog prvenstva izborili pobjedom u regularnih 90 minuta. Talijanska je sreća ipak zasjenjena nedavnom ozljedom njihovog kolege Gianluca Pessotte, kome su posvetili pobjedu.

"Učinili smo to za Pessottu", kazao je šef talijanske reprezentacije Marcello Lippi i nastavio: "Naše misli su sa njime i njegovom obitelji. Uistinu sam ponosan na svoje igrače, oduševili su me igrom danas, no vremena za slavlje bit će malo. U polufinalu srećemo Nijemce, koji su i više nego respektabilni protivnici, a imaju i prednost domaćeg terena", završio je Lippi.

Oleg Blokhin, izbornik ukrajinske nacionalne nogometne vrste, ne vjeruje u sreću i nesreću, već poraz od 3:0 objašnjava prejakim protivnicima u talijanskim redovima: "Iako smo imali svoje prilike tijekom cijelog susreta, nismo ih iskoristili, a to je nešto što odlična ekipa poput Italije ne oprašta. No, naša reprezentacija zaslužuje sve pohvale. Iako smo ispali, nastup u četvrtfinalu za nas je veliko postignuće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

SkrolSP 2006.Ostali
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!